Annons:

Många vill bli chef i Hultsfred – arbetet pågår för fullt

Kommunchefen Lars Rönnlund jobbar för fullt med hitta Peter Adolfssons ersättare som kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Många vill bli chef i Hultsfred – arbetet pågår för fullt

Intresset för kultur- och fritidschefstjänsten på Hultsfreds kommun är stort. När ansökningstiden gick ut fanns det 33 sökande till tjänsten.
– Jag är nöjd om vi har en person på plats fullt ut i augusti, säger kommunchefen Lars Rönnlund.

Annons:

Kultur- och fritidschefen Peter Adolfsson skickade i början av det nya året in sin avskedsansökan och lämnar Hultsfreds kommun den 1 juni.

Efter fem år på posten som kultur- och fritidschef känner han att han vill kunna göra mer av sin fritid och sitt sociala liv och jobba friare som konsult i några år och ta uppdrag mot både kommuner och näringslivet. 

Snart dags för intervjuer

Rekryteringsarbetet för att hitta hans ersättare är i full gång och i grunden ser det väldigt intressant ut, enligt kommunchefen Lars Rönnlund.

Måndagen den 19 februari gick ansökningstiden ut. 33 personer har sökt tjänsten som ny kultur- och fritidschef.

– Har man 33 personer att välja mellan så är det väl tusan om man inte hittar någon intressant. Att ha 33 stycken är en bra förutsättning rent volymmässigt, det får vi vara jättenöjda med, säger Lars Rönnlund.

Förra veckan tittade kommunchefen, kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Rosie Folkesson (S) igenom ansökningarna och i morgon eftermiddag samlas de för att komma överens om vilka tre-fyra personer som är mest intressanta för att kallas till intervju.

– I mars gör vi de första intervjuerna och därefter har vi en diskussion där vi försöker plocka ut två personer. Ibland har man känt att man är helt klar på att det bara finns en person som man ska gå vidare med, säger Rönnlund och lägger till:

– Men oftast försöker vi gå vidare med två personer, då gör vi tester och ytterligare djupintervjuer.

Då ska ett namn vara klart

Rönnlund har en kontinuerlig och bra dialog med Peter Adolfsson som bara har några månader kvar på Hultsfreds kommun.

– Han kommer inte sätta oss på pottan, han vill stötta och göra så mycket han kan för att underlätta överlämningen. Vi hoppas att personen som vi väljer kan vara hos oss några dagar i veckan beroende på hur det ser ut med uppsägningstiden, säger han.

När hoppas ni kunna ha ett namn klart?

– I april ska vi absolut vara klara med en person, det måste vi vara. När vi väl har hamnat i rullning så finns det ingen anledning att vila, då gäller det att sätta grejerna. Jag är nöjd om vi har en person på plats fullt ut i augusti med tanke på uppsägningstid och sånt, säger han.

Viktigt med bra ledarskap

Att ha kunskap om verksamhetsområdet är naturligtvis något som de tittar efter men det finns något som är ännu viktigare.

– Ledarskap. Cheferna på kommunen sitter i en koncern som omsätter en miljard kronor. Man måste ha ledarerfarenhet för att ta en sån hög tjänst, annars kan man inte gå in så högt. Har man en kombination av kunskap om området och mycket bra ledarskap är det bingo, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt