Annons:

Kommunalrådet om TopFibre:

Lars Rosander (C) var förvånad över att Topfibre försatts i konkurs. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet om TopFibre: "Total nyhet för mig"

TopFibre, med 27 anställda vid den senaste årsredovisningen, har försatts i konkurs. En nyhet som chockar kommunalrådet Lars Rosander (C).
– Utan att veta orsaken är det naturligtvis väldigt tråkigt, säger han.

Annons:

Företaget TopFibre har vuxit rejält sedan det grundades 2007. 2015 blev företaget årets gesällföretag. 2016 låg omsättningen på 24 miljoner kronor och ända sedan 2012 har man redovisat en vinst på minst 1,4 miljoner kronor. 

Nu har företaget, som är baserat i Vena, försatts i konkurs.

– Det är förvånande. Vad jag har förstått har man expanderat snabbt och haft gott om jobb. Det har varit goda resultat, så det här kommer som en total nyhet för mig, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Hur kan det påverka kommunen?

– Som kommun påverkar det inte oss direkt. TopFibre har jobbat över stora delar av landet i olika sammanhang, men mig veterligen har man inte haft något projekt i Hultsfreds kommun. Generellt kan jag väl säga, utan att veta orsaken, att det naturligtvis är väldigt tråkigt. 

"Får följa utvecklingen"

Enligt vd:n Per Ljung har TopFibre 15 anställda i nuläget. För ett drygt år sedan var man alltså 27.

– Exakt hur många som jobbat här vet jag inte, men det är naturligtvis tråkigt när det försvinner arbetstillfällen. Av marknaden att döma borde det finnas förutsättningar att bedriva den verksamhet TopFibre har bedrivit. Vi får följa utvecklingen och se om det blir någon fortsättning. Kanske kan man fortsätta verksamheten om det kommer in nytt kapital eller nya ägare, men jag känner inte till bakgrund. Det borde finnas underlag för en konkursförvaltare att fortsätta verksamheten och jag hoppas att det blir så.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt