Annons:

KD-ledamoten söker svar: ”När börjar byggnationerna av nya äldreboenden?”

Anders Andersson vill veta hur det går med byggnationerna av nya äldreboenden i Hultsfreds kommun under måndagens kommunfullmäktigemöte i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

KD-ledamoten söker svar: ”När börjar byggnationerna av nya äldreboenden?”

Kristdemokraternas ledamot Anders Andersson vill ha svar på hur det går med byggnationerna av Hultsfreds kommuns nya äldreboenden på kommunfullmäktiges sammanträde på måndag.

Annons:

I höstas fattade kommunfullmäktige beslut om en mycket omfattande förnyelse av kommunens äldreboenden.

Anders Andersson (KD) tycker inte att det händer något och har skickat en fråga till kommunalrådet Lars Rosander (C).

"Rimligt att redovisa tidsplanen"

Han vill ha svar på hur tidsplanen ser ut för genomförandet av nya äldreboenden och hur stor andel av pensionärerna som bor i de kommunala äldreboendena har accepterat och skrivit under ett godkännande som innebär att Riksbyggen och den förening som bildas tar över de kommunala boendena.

”I beslutet ingick en tidplan och första momentet var nybyggnation av trygghetsboende i Virserum med byggstart den 1 januari 2018. Vi skriver nu 16 mars 2018 och så långt jag vet är inte byggnationen påbörjad. Orsaken till fördröjningen förstår jag är bland annat behandling överklagande av fullmäktiges beslut. Men den frågan är väl nu avgjord. Och då är det rimligt att ansvariga inför fullmäktige redovisar den tidplan som ska gälla. Tidplanen var ju ett av de starka argumenten när en majoritet valde Riksbyggen som utförare”, skriver Anders Andersson och fortsätter:

”Vidare finns en förutsättning för genomförandet att minst 60 % av de pensionärer som nu bor på våra kommunala äldreboenden accepterar och skriver under ett godkännande på att våra äldreboenden övertas av Riksbyggen och den förening som bildas”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt