Annons:

FULLMÄKTIGE KÖRDE ÖVER REVISORERNA

Kommunalrådet Lars Rosander (C) fick med sig fullmäktige i kväll och godkände årsredovisningen. Foto: Ossian Mathiasson

FULLMÄKTIGE KÖRDE ÖVER REVISORERNA

Revisorerna krävde att Hultsfreds kommun gör om sin årsredovisning. Så blir inte fallet. Ett enigt kommunfullmäktige gick på kommunstyrelsens linje och godkände årsredovisningen.

Annons:

Revisorerna krävde att hela ärendet skulle återremitteras och bokföringen göras om. Konsultfirman Pwc skrev i sin rapport att årsredovisningen inte följer god redovisningssed och att den finansiella analysen för 2017 blir missvisande.

Problemet man pekade på gällde det generella statsbidraget som betaldes ut av Migrationsverket i december 2015 och schablonersättning från samma myndighet. Revisorernas inställning var att årsredovisningen skulle göras om och resultatet skrivs upp med hela 45 miljoner kronor.

"Lagt pengarna i en plan"

Kommunfullmäktige nobbade revisorernas förslag och godkände årsredovisningen som presenterades för någon vecka sedan.

– Vi har lagt pengarna i en plan fram till 2020. Vi lägger ut pengarna så vi möter kostnader som kommer framöver. Det är många kommuner som gör så. Jag är inte säker på att man kan lägga pengarna i en resultatutjämningsfond och få användning för dem. Sen är det klart att vi och revisorerna har olika åsikter, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Tomas Söreling (S) instämmer:

– Visst, vi har olika syn på saker och ting men vi är med på den här vagnen och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Vi är inte ensamma om att redovisa på det här sättet, det är till och med fler i vårt län som gör så här, säger Tomas Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt