Annons:

Socialdemokraterna vill skapa cykelled utmed Emån

Socialdemokraterna i Hultsfred lägger en motion om en cykelled utmed Emån. "Det skulle höja turistvärdet", skriver de i sin motion. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Socialdemokraterna vill skapa cykelled utmed Emån

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun ser Emån som en vilade resurs och skriver i en motion att man vill lägga en cykelled utmed Emån.
– Det skulle höja turistvärdet för hela regionen och vår kommun skulle gå i bräschen och få kredit för idén, skriver Socialdemokraterna i sin motion.

Annons:

Emån är 22 mil lång och rinner genom åtta kommuner och i en motion till Hultsfreds kommun vill Socialdemokraterna skapa en cykelled utmed Emån i naturen och bland alla kulturvärden. 

”Cykelleder ligger i tiden då den blir till nytta både för hälsa och miljö ifall man får möjlighet att cykla till jobbet istället för pendling med bil”, skriver partiet i motionen.

Hoppas att företag skapas

De föreslår att genomförandet kan drivas som ett EU-projekt via Astrid Lindgrens hembygd i samarbete med turisthögskolan.

Deras förhoppning är projektet ska kunna göra att det växer upp ett och annat företag som erbjuder kanotning, B&B eller möjligtvis bo på lantgård.

”När man kommer så långt som till marknadsföring av leden så bör kommunerna gemensamt göra det gentemot utlandet eftersom många turister redan idag besöker oss och våra regioner från kanske mest norra Europa. Vad vore bättre för en jäktad storstadsbo än att kunna koppla av med cykel, tält och frisk luft utmed en nästan outnyttjad miljö längs vår fina Emå?”,

"Gäller att se möjligheter"

De menar att en cykelled har fler fördelar än bara för turism och vardagspendling då det kan bli ett lyft för föreningslivet, tävling inom cykel och kulturvandringar med mera.

”Med dessa idéer gäller det att kunna se möjligheter och inte bara hinder och givetvis kan projektet genomföras i etapper”.

De vill att kommunstyrelsen går i uppdrag att tillsätta en utredning som ska undersöka förutsättningarna för att kunna genomföra projektet enligt motionens syfte helt eller i etapper. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt