Annons:

SD stöttar förslag om gårdsförsäljning – finns en majoritet i riksdagen

Gårdsförsäljningen kan bli tillåtet. Nu finns åtminstone en majoritet för förslaget i Riksdagen. Foto: Pixabay

SD stöttar förslag om gårdsförsäljning – finns en majoritet i riksdagen

Moderaterna i Kalmar län har länge velat tillåta gårdsförsäljning av öl och vin. Nu står en majoritet i riksdagen bakom förslaget.
– Detta kan komma att betyda mycket för landsbygden och skapa många nya arbetstillfällen inom allt från produktion till turism, säger länets riksdagsledamot Jan R Andersson (M i ett pressmeddelande.

Annons:

Allianspartierna har enats om att tillåta gårdsförsäljning av öl och vin och fick Sverigedemokraterna med sig. Det innebär att det finns en majoritet i riksdagen som vill göra det möjligt.

"Förhandlingar och diskussioner har pågått under en längre tid mellan allianspartierna om att försöka hitta en gemensam möjlighet att tillåta gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige", skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Av förslaget framgår att detta ska ske under ske under förutsättning att Systembolagets detaljhandelsmonopol kan upprätthållas. 

– Det är mycket glädjande att vi hittat en väg i samförstånd för att lösa denna fråga i Alliansen. Detta kan komma att betyda mycket för landsbygden och skapa många nya arbetstillfällen inom allt från produktion till turism. För oss Moderater har alltid småföretagarna varit viktiga, och vi kan genom detta förslag nu underlätta och ge många landsbygdsföretag nya möjligheter, säger Jan R Andersson (M), riksdagsledamot från Kalmar.

Riksdagsledamoten tror att det här innebär ett stort steg för landsbygden.

– Detta är en lagseger för allianspolitiken och det är ett stort steg för landsbygden och ger nu helt nya möjligheter att utveckla gårdsförsäljningen av öl och vin. Detta kommer att kunna skapa många nya jobb på landsbygden både inom själva produktionen men också inom besöksnäringen. 

Beslut i frågan ska tas i riksdagen den 26 april i år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt