Annons:

Riksdagskandidaten vill se över regelverket för skolskjutsar

Från vänster: Sture Bergh, Åke Nilsson, Tina Bågenhammar, Monica Bergh och Jimmy Loord. Foto: Kristdemokraterna

Riksdagskandidaten vill se över regelverket för skolskjutsar

Hultsfreds kommun har gått in med extra pengar till skolskjutsen till Prolympiaskolan i Virserum. Riksdagskandidaten vill se över regelverket.
– Nuvarande regelverk är inte anpassat för landsbygden, säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

I fredags besökte Kristdemokraternas riksdagskandidat Jimmy Loord Prolympia i Virserum. Besöket gjordes tillsammans med med lokala politiker från Hultsfreds kommun och politikerna träffade både elever och rektor Tina Bågenhammar.

– Jag är mycket inspirerad efter besöket på Prolympia. Eleverna jag mötte var otroligt engagerade och jag förstår av vårt samtal att de har möjlighet till stort elevinflytande, vilket jag tror är jättebra, säger Jimmy Loord. 

"Inte lika enkelt"

I våras gick kommunen in med extra pengar till skolskjutsen för eleverna på skolan. Beslutet vållade en hel del debatt. Jimmy Loord vill att regelverket förändras.  

– I dag ska skolpengen till Prolympia täcka även skolskjutsar. Det gör den inte konstaterar skolan. Enligt min mening så är nuvarande regelverk för friskolor anpassat för storstäderna där föräldrar själva kan köpa busskort till sina barn för att dom ska ta sig till sin skola. Om du som elev bor i Mörlunda och ska resa till Virserum så är det inte lika enkelt, för det går helt enkelt inga bussar som passar. Nuvarande regelverk är inte anpassat för landsbygden och det gör att det behöver ses över. Detta är en av de frågor som jag avser ta med mig till riksdagen, säger Jimmy Loord.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt