Annons:

Vänsterpartiet vill ge stöd till kommunens småföretag

Lennart Beijer (V) vill införa ett microstöd till småföretagare i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Vänsterpartiet vill ge stöd till kommunens småföretag

Vänsterpartiet vill att Hultsfreds kommun ska verka för ett enklare stöd till de minsta företagarna i kommunen.
– Ett sådant stöd kan vara skillnaden mellan att ta ett viktigt och osäkert utvecklingssteg eller att inte växa alls, skriver Lennart Beijer i en motion.

Annons:

I en motion till Hultsfreds kommuns kommunfullmäktige skriver Lennart Beijer att många välmående företag i olika branscher är viktigt för att få en fungerande kommun som kan möte framtiden.

"Kan göra stor skillnad" 

Nu vill han att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen uppdraget att utveckla ett system med mikrostöd till små företag och personer med intressanta idéer. Motionen kommer tas upp på kvällens kommunfullmäktige på Hultsfreds gymnasium

”För kommunen innebär det att en mycket liten summa kan göra stor skillnad för en framtida framgångsrik företagare. Därför föreslår vi att kommunen inför ett sökbart microstöd för de allra minsta och nya företagen. Stödet kan förslagsvis vara på max 25 000 kr och begränsas till fyra beviljanden per år. En mindre uttagningskommitté bestående av företagare och kommunen bör bildas”, skriver Lennart Beijer i sin motion. 

"Ger stabila företag"

Att stödja småföretag är att satsa på utveckling för framtiden, enligt Beijer.

”Småföretag med en fast förankring i sin bygd ger stabila företag som ofta bidrar till samhället på fler sätt än att erbjuda arbeten, och som inte lämnar vår kommun för kortsiktiga vinster någon annanstans”, skriver han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt