Annons:

Politikern vill se hållplats i Mörlunda –

Moderaten Carl-Wiktor Svensson vill att Kustpilen stannar i Mörlunda i framtiden. Foto: KLT

Politikern vill se hållplats i Mörlunda – "Tänk vilket lyft"

Moderata riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson vill öka åkandet med Kustpilen genom en hållplats i Mörlunda.
– Det skulle bli ett jättelyft för orten, säger han.

Annons:

I Vimmerby vill flera politiker i första hand se en hållplats i Gullringen. Carl-Wiktor Svensson lyfter nu frågan om en hållplats i Mörlunda i Hultsfreds kommun.

– Tänk vilket lyft det skulle bli för båda orterna. Tillsammans med digital teknik kan man styra stoppen. Är det någon som vill åka från Mörlunda så stannar tåget, annars kör det vidare. Fler hållplatser är ett sätt att öka resandet på järnvägen och det skulle kunna betyda väldigt mycket. Landsbygden kan inte bara vara en tillflyktsort för storstadsbor, utan det måste fungera för oss som bor här, säger han. 

 "Skulle kunna lyfta hela järnvägen"

Svensson vill också se en gemensam undersökning som tittar på näringslivets behov.

– Jag jobbar på Bergs Timber och det pratas mycket om Scanias transporter från Oskarshamn, men järnvägen kan spela en roll för industrin i den regionala utvecklingen. Det finns många företag längs sträckningen, men samordnar man inte den typen av bakgrundsunderlag kommer det aldrig bli något. Skapar man flexibla järnvägsanslutningar så kommer transporterna. Det tror jag vore jättebra och det skulle kunna lyfta hela järnvägen.

 "Annars går det inte"

I förrgår presenterade Regeringen sin nationella plan för infrastrukturen mellan 2018-2029. Den innehöll 700 miljarder – men inga satsningar på Stångådalsbanan.

Carl-Wiktor Svensson tycker att man antingen ska satsa på banan – eller lägga ned den.

– Ska det inte satsas på stångådalsbanan genom elektrifiering, modernare tåg och fler stopp så att antalet resenärer ökar så är min personliga åsikt att vi kan lägga driften av järnvägen på något som kommer fler skattebetalare till gagn och därmed lägga ned järnvägen. Man måste satsa nu, annars går det inte.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt