Annons:

Pastoratet tvingas betala avgift – får kraftig rabatt

Lennart Davidsson är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden som ger pastoratet kraftig rabatt. Foto: Ossian Mathiasson

Pastoratet tvingas betala avgift – får kraftig rabatt

Aspelands pastorat har ekonomisk kris och har minskat personalstyrkan. Nu kommer nästa smäll. Pastoratet tvingas betala en byggsanktionsavgift på över 50 000 kronor. Nämnden ger pastoratet en rabatt på 50 procent.

Annons:

Aspelands pastorat har påbörjat en bygglovspliktig förändring av frisörsalong till barnverksamhet. Projektet har både saknat bygglov och startbesked – vilket är en nödvändighet innan åtgärder vidtas.

Lokalen på cirka 160 kvadratmeter ska göras om till verksamhet för barn mellan 0-6 år. Pastoratet fick bygglov först den 23 maj – men projektet hade startats redan fyra månader tidigare.

Reducerar beloppet

Enligt lagen ska pastoratet få 102 375 kronor i byggsanktionsavgift. Det har man protesterat mot och skrivit såhär i en handling till förvaltningen:  

”Vi hemställer om att den förslagna sanktionsavgiften reduceras kraftigt. Vi anser att den föreslagna avgiften inte står i proportion till varken bygglovsavgiften eller till felets omfattning”.

Samma bedömning gör nämnden som reducerar det beloppet med hela 50 procent. Pastoratets avgift blir därmed 51 187 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt