Annons:

SD:s fokus inför valet: personer med utländsk bakgrund

SD ska fokusera på personer med utländsk bakgrund inför valet. Foto: Sverigedemokraterna

SD:s fokus inför valet: personer med utländsk bakgrund

Sverigedemokraterna ser ut att gå mot ett kanonval. Nu har partiet presenterat sin valstrategi – och det blir fokus på kvinnor och personer med utländsk bakgrund.
– Viktigast vi kan göra för folk som bor i förorten är att återta kontrollen, säger gruppledaren Mattias Karlsson till Expressen.

Annons:

Sverigedemokraterna ser, enligt flera opinionsmätningar, ut att bli större än Moderaterna. Nu har partiet pekat ut två huvudsakliga grupper man ska rikta in sig mot fram till valet. 

Det handlar om kvinnor, främst inom LO-kollektivet, och personer med utländsk bakgrund. Där ser man en potential att plocka väljare.

För att nå fler kvinnor ska SD lyfta fram åtgärder mot sexualbrott, bland annat skärpt straff och obligatorisk utvisning för sexualbrott och våldtäkter för utländska medborgare. Partiet vill också sätta fokus på arbetsmiljön i offentlig sektor. För att nå dem med utländsk bakgrund ska partiet satsa på brottsbekämpning.

– Viktigast vi kan göra för folk som bor i förorten är att återta kontrollen. Det handlar om att slå sönder de kriminella nätverken, säger Mattias Karlsson till Expressen.

Siktar på att bli störst

Sverigedemokraternas mål är att bli största parti – och stå för något historiskt i modern tid.

– Vi ligger hack i häl på Socialdemokraterna och tangerar förstaplatsen, säger Karlsson.

Helst vill man se en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det är helt uppenbart att det är Socialdemokraterna som är vår huvudmotståndare. Vi ska överträffa dem och byta regering. 

Partiet har också anställt ytterligare tio personer som ska arbeta med SD:s närvaro på sociala medier.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt