Annons:

Centerpartiet vill se kriskommission om torkan snarast

Centertrion Karin Helmersson, Anders Åkesson och Ingela Nilsson Nachtweij vill se en kriskommission om torkan med en gång.

Centerpartiet vill se kriskommission om torkan snarast

Inte bara bönderna drabbas. Krisen med anledning av torkan kan få stora samhällsekonomiska konsekvenser för oss alla, enligt Centerpartiet.
Nu vill partiet se en kriskommission snarast i länet.

Annons:

Den akuta bristen på nederbörd i Kalmar län skapar stora problem för många, inte minst för lantbrukarna. 

Flera kommuner har försökt hjälpa bönderna på olika sätt och nu försöker även Centerpartiet få politikerna att agera. I en skrivelse till Länsstyrelsen på tisdagen föreslår Centerpartiet att en kriskommission skapas.

”Vi vill att alla aktörer som kan agerar för att minimera det av krisen som går”, skriver partiets Anders Åkesson, Ingela Nilsson Nachtweij och Karin Helmersson.

Centertrion menar att många företag och i förlängningen även många jobb i länet hotas om insatserna inte samordnas.

I krisgruppen vill Centerpartiet att representanter för näringen, myndigheter och banker/kreditinstiut ska ingå. De vill att kriskommissionen ska följa utvecklingen och identifiera åtgärder på både kort och lång sikt.

I skrivelsen föreslår man även att länets upphandlade offentliga kök ska uppmanas att endast köpa svenskt kött. Orsaken är förstås att många bönder riskerar att behöva skicka sina djur till nödslakt. 

Här kan du läsa hur en lokal lantbrukare ser på situationen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt