Annons:

KD-ledamoten

Riksdagsledamoten Magnus Oscarsson (KD) besökte Emåmejeriet tillsammans med KD:s toppkandidater i länet och kommunala företrädare. Foto: Kristdemokraterna

KD-ledamoten "Mjölk-Magnus" besökte Emåmejeriet

I tisdags besökte den kristdemokratiska riksdagsledamoten Magnus Oscarsson Emåmejeriet. Bonden från Ödeshög lämnade tre besked under besöket.

Annons:

I riksdagen kallas Magnus Oscarsson ofta för "Mjölk-Magnus". Passande nog besökte han också Emåmejeriet i Hultsfred på tisdagen tillsammans med Kristdemokraternas toppkandidater Jimmy Loord och Gudrun Brunegård. Även de kommunala företrädarna Åke Nilsson, Lennart Davidsson och Anders Andersson var med på besöket. 

Vd:n för Emåmejeriet, Patrik Evertsson, beskrev verksamheten och hur den har utvecklats under elva års tid och hur han nu har ett brett sortiment av mjölkprodukter.

– Ge bönderna rättvisa konkurrensvillkor och sänk diselskatten omgående med 1:34 kr per liter samt minska regelkrånglet för jord- och skogsbruket, som i dag är 800 regler för en jordbrukare, säger Magnus Oscarsson (KD). 

Det var tre besked som han lämnade under besöket för att behålla jordbruket, livsmedelsproduktionen och en levande landsbygd.

Han pekade också på hur han som tidigare ordförande i kommunstyrelsen i Ödeshög lyckades få alla livsmedel till förskolor och skolor lokalproducerade genom att i upphandlingen skriva in att barnen ska ha möjlighet att besöka de gårdar som producerar livsmedlen. 

Det var en idé som slog rot bland deltagarna i studiebesöket.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt