Annons:

Motion om att skapa rockprofiler på äldreboenden: ”Kanske jättegalet”

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun vill ge de äldre en häftigare ålderdom med att skapa olika rockprofiler på rummen när äldreboendena byggs om. Foto: Ossian Mathiasson

Motion om att skapa rockprofiler på äldreboenden: ”Kanske jättegalet”

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun spinner vidare på sin slogan med att skapa mer ljuv musik i kommunen.
I en nyväckt motion föreslår de att rockprofiler ska skapas på rummen på äldreboendena.
– Det kanske är jättegalet men vi är beredda att pröva, säger Tomas Söreling (S).

Annons:

Socialdemokraterna kallade under fredagenseftermiddagen till en presskonferens där de presenterade en helt ny motion som fokuserade på den äldre generationen.

"Värdiga en häftigare ålderdom"

S menar att de äldre som bor på kommunens äldreboenden kan kallas för den riktiga rockgenerationen då de har starka minnen från tiden när Elvis Presley, Beatles och Abba var stora. 

– Varför skall man då inte kunna få ta med sig intresset vidare in på våra äldreboenden nu när vi dessutom bygger om och nytt tillsammans med Riksbyggen? Varför skulle det inte vara möjligt bara för att man blir äldre? Givetvis måste resurser tillföras i form av personal och ekonomi för att detta skall kunna förverkligas, skriver Tomas Söreling och Tommy Rälg i motionen. 

Partiet har en hel del planer på hur de vill att det ska se ut och fokus ligger på att förbättra situationen för kommunens äldre invånare. 

– Våra äldre är värdiga en häftigare ålderdom som innebär att kulturen följer det livslånga lärandet, säger Tomas Söreling. 

Vill skapa rockprofiler

Motionen hänger ihop med Socialdemokraternas slogan med att skapa mer ljuv musik i hela Hultsfreds kommun. 

– Ja, det hänger också ihop med att Hultsfreds står för musik och Hultsfredsfestivalen och att vi syns och hörs i Hultsfred. Vi har gjort en grej med ljuv musik i Hultsfred, då menar vi inte bara toner utan vi vill också föra fram olika galna idéer. Vi tycker att denna motion är skithäftigt, säger Söreling. 

Tommy Rälg fortsätter:

– Vi har fått en avgiftsfri musikskola i kommunen och med denna motion vill vi spinna vidare på det, säger Rälg. 

På äldreboendena är de villiga att skapa olika rockprofiler på rummen likt de som finns på Hotell Hulingen, att klä väggarna med skivor eller LP-fodral och anordna konserter och pubkvällar för de äldre. 

Motionen går nu till kommunfullmäktige och S föreslår att socialnämnden tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att återkomma med förslag på hur intentionerna i motionen kan förverkligas.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt