Annons:

NTM på offensiven – köper tre tidningar

Lennart Foss är vd på NTM som nu köper tre tidningar till. Foto: Pressbild

NTM på offensiven – köper tre tidningar

I januari köpte tidningsjätten NTM upp Swepress Media med en mängd tidningar, däribland Vimmerby Tidning och Västerviks-Posten. Nu köper företaget även upp Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

Annons:

NTM är en av Sveriges största mediekoncerner och äger bland andra Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Upsala Nya Tidning, Norrbottens-Kuriren, Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning. 

I köpet ingår även tryckeribolaget Ektab och fastighetsbolaget Printfast och tryckerifastigheter i Eskilstuna och Nyköping. Även Sörmlands Medias ägarandel i en annan tidningsjätte, Mittmedia, ingår i köpet. Eskilstuna-Kuriren ska få en styrelseplats och en ägarandel i NTM. 

– Geografiskt sett passar tidningarna in mycket bra i vårt koncernbygge då vi kommer att få ett sammanhängande utgivningsområde från Uppland ner till norra Småland, något som ger oss stora synergieffekter”, säger NTM:s koncernchef Lennart Foss i ett pressmeddelande.

"Tryggad utgivning"

Eskilstuna-Kurirens ordförande Sören Axelsson anser att försäljningen säkrar tidningarnas framtid: 

– Våra tidningar är idag välskötta och journalistiskt mycket framgångsrika. Genom att vi nu gör en fusion med NTM med sina starka finanser och sin framåtsyftande publicistiska ambition för lokaltidningar skapar vi förutsättningar för att våra tidningar ska vara en fortsatt aktör i utvecklingen av den framtida mediemarknaden och därmed ha en tryggad utgivning. 

Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, ägs till 78 procent av Erik och Asta Sundins Stiftelse genom Norrrköpings Tidningars AB samt till 22 procent av de Johanssonska stiftelserna – Axel Johanssons Minne, Axel Johanssons donation samt Axel Johanssons understödsfond – genom Axel Johansson Upsala Nya Tidnings Förvaltning AB.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt