Annons:

Miljöpartiet tvingas lämna fullmäktige:

Miljöpartiet tappar sitt enda mandat i Hultsfreds kommun och Carina Erlandsson berättar att hon inte tänker ge upp. Foto: Privat

Miljöpartiet tvingas lämna fullmäktige: "Klart man blir besviken"

Miljöpartiet gjorde inget bra val och tappar nu sitt enda mandat och måste lämna fullmäktige i Hultsfreds kommun.
– Gårdagen var tung, säger Carina Erlandsson.

Annons:

Det blev en mycket tung valnatt för Miljöpartiet i Hultsfreds kommun. Partiet backar1,0 procentenheter och får 1,0 procent av rösterna i kommunvalet, vilket betyder att de ramlar ut med bred marginal.

– Vi hade valvaka tillsammans med alliansen i söndags, det är tillsammans med de som vi har samarbetat under de senaste åren. Vi kände deras stöd men det är klart att man blir besviken när vi inte nådde högre upp och fick fler röster. Det var skönt att man satt tillsammans med de andra allianspartierna, det hade inte varit lika kul att vara hemma själv, säger Carina Erlandsson. 

Hoppas MP-röster hamnade hos Centern

Centerpartiet blev valets överlägset största vinnare och Erlandsson hoppas att MP:s förlorade röster hamnade hos just Lars Rosander och hans partikamrater i Centerpartiet. 

– Ja, vi står rätt nära varandra i frågor som rör miljö och närodlad mat, säger Erlandsson. 

Ser du ert val som ett misslyckande?

– Nej, det tycker jag inte. Jag går mest runt och funderar på vad vi hade kunnat göra bättre och annorlunda under valrörelsen. Jag känner samtidigt att man inte kan påverka allt. Jag är ändå tacksam för de som la sin röst på oss i Miljöpartiet, säger hon. 

"Hade velat sitta kvar"

Inför valet stod hon och tvekade på om det skulle bli en fortsättning inom politiken.

– Ja, jag kom ändå fram till att jag inte ville släppa politiken. Jag gillar Hultsfred och alla satsningar som görs med ny förskola, nytt bibliotek och upprustningen av äldreboendena. Jag hade velat sitta kvar i fullmäktige och vara med på det positiva tåget. 

Nu får partiet i stället driva sitt engagemang utanför fullmäktige och Erlandsson tänker inte ge upp.

– Vi ska försöka bygga upp partiet igen och få in fler medlemmar, det är medlemsantalet som behöver bli bättre. Vi har fyra år på oss så det ska vi kunna lösa. Först ska vi reflektera över det som har hänt, vi ska landa i det och ta nya tag. Jag kommer säkert besöka kommunfullmäktige som åhörare flera gånger. Jag kommer inte ge upp, det är bara att plocka fram gnistan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt