Annons:

Tackar för sig – efter 24 år som politiker:

Fredrik Eirasson har varit aktiv med politiken i Hultsfred i 24 år. I måndags gjorde han sitt sista fullmäktigemöte som ordförande och blev avtackad med en blomma. Foto: Ossian Mathiasson

Tackar för sig – efter 24 år som politiker: "Känner inget vemod"

Fredrik Eirasson (C) har gjort sin sista insats som kommunfullmäktiges ordförande och tar en paus efter 24 år inom kommunpolitiken.
– Jag känner faktiskt inget vemod, säger Fredrik Eirasson till Dagens Hultsfred.

Annons:

Gårdagens kommunfullmäktige var det sista för mandatperioden och vid nästa sammanträde är det nya personer som tar hand om platserna. 

Kommunfullmäktiges ordförande Fredrik Eirasson kommer inte leda mötena framöver utan centerpartisten har bestämt sig för att ta en paus och kliva åt sidan. 

– Jag hade funderingar på det redan inför förra valet och då valde jag mellan att satsa på antingen kommun och landsting. Jag tänkte släppa landstinget helt och hållet men det blev inte riktigt så. Jag blev övertalad till att fortsätta och har kört båda två, säger han och skrattar. 

Kan återvända till politiken

Nu blir det alltså ingenting i politisk väg om det inte blir något internuppdrag inom Centerpartiet. 

– Jag känner inget vemod faktiskt. Jag tycker att det ska bli skönt. Nu kan man vara hemma lite mer. Jag har hållit på med politiken i 24 år, säger han. 

I samband med gårdagens sammanträde på Valhall tackades han av med en blomma från kommunalrådet och partikamraten Lars Rosander. Han blev kommunfullmäktiges vice ordförande efter valet 2010 och trädde in som ordförande i december 2012. 

– Det roligaste var nog första mötet, att gå in som ny vice ordförande och börja ta ett budgetfullmäktige.

Har du några tankar på att återvända till politiken framöver?

– Det finns absolut tankar på att återvända till politiken, jag känner mest att jag vill ha en paus och få tillbaka det brinnande intresset igen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt