Annons:

Nu bildas SSU i Hultsfred:

Nu bildas SSU i Hultsfred. Foto: Privat

Nu bildas SSU i Hultsfred: "Krafterna finns"

Hultsfreds kommun får ett ungdomsförbund igen. Nu bildas SSU i kommunen.
– Det är så att krafterna finns här igen, säger Anton Mlynar.

Annons:

Ungdomsförbund är inte särskilt vanligt i kommuner i närområdet. Men snart finns Socialdemokraternas ungdomsförbund representerat i Hultsfreds kommun. 

Ett gäng ungdomar bildar förbundet i helgen. 

– Det är så att krafterna finns här igen, det har inte funnits några personer för att driva det innan, men nu har vi blivit ett antal och därför dras det igång, säger Anton Mlynar, 21.

Tankarna på att bilda en SSU-förening föddes när Anton och en annan gick med i Socialdemokraterna. 

– Vi märkte att det var väldigt många äldre som var med och ville påverka. SSU är för ungdomar och därför vill vi starta det. 

"Kraften att driva frågor"

Målet är att kunna locka nya personer att engagera sig inom partiet och få upp ögonen för socialdemokratisk publik.

– På något sätt har det blivit så att ungdomar inte vill vara politiskt engagerade längre eller inte bryr sig om politik. På 80-talet fanns SSU på varje ort i Kalmar län, men så är det inte längre. Nu vill vi få till en politisk grupp där ungdomar kan hänga och engagera sig.

På lördagen bildas en styrelse och därefter ska man tillsammans med distriktet komma överens om vilka frågor som ska drivas.

– Det behöver vi göra tillsammans och se vad vi kan driva för frågor i kommunen. SSU har ju förstås inte den styrkan som partiet har, men vi har kraften att driva frågor. 

"Glada att vi är först"

Ungefär 20 unga personer är medlemmar i Socialdemokraterna i kommunen, men hur många som kommer finnas med i SSU är inte riktigt klart.

– Frågan är alltid hur många som vill vara aktiva, men vi tror att det kan bli en del. För oss är det bra och viktigt att ha möjligheten för medlemmar och kommande medlemmar som vill umgås och göra saker inom SSU. Men hur många vi blir får visa sig framöver när vi har möten.

Vill ni se att fler ungdomsförbund bildas i kommunen?

– Jag har hört att Liberalerna försökt, men att det inte blev något. Vi är glada att vi är de enda och första som är aktiva hittills här i kommunen. Jag säger inte att vi inte vill ha motståndare, men det är ett bra läge för oss, att försöka få ungdomar att engagera sig hos oss först.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt