Annons:

Nytt nej för äldreboendegarantin: ”Åldern ska inte avgöra”

Kristdemokraternas motion om att införa äldreboendegaranti ser inte ut att gå vägen. Socialnämnden sa nej och det gör även kommunstyrelsen.

Annons:

Frågan om en äldreboendegaranti väcktes i en motion från Kristdemokraterna tidigare i år och de vill att Hultsfreds kommun ger alla över 85 år möjlighet att flytta in på särskilt boende utan någon form av biståndsbedömning. 

Socialnämnden avslog motionen och ansåg att nuvarande lagstiftning gällande biståndsbedömning för en ansökan om ett särskilt boende bör fortsätta att gälla.

Behovet ska avgöra

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde kom frågan upp till ytan på nytt. Åke Nilsson, KD, yrkade att det skulle bli bifall på motionen och det gjorde även Mikael Pettersson från Liberalerna. 

Men kommunstyrelsen sa samma sak som socialnämnden och nu blir det upp till kommunfullmäktige att avgöra saken. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anse motionen besvarad med socialnämndens yttrande.

– Motionen syftar till alla personer som är över 85 år men behovet finns bland de som är yngre också. Åldern ska inte vara det som avgör utan behovet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt