Annons:

Vänsterpartiets förslag om ny nämnd avslås

Lennart Beijer (V) får inget gehör för sin motion om att återinföra en kultur- och fritidsnämnd i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Vänsterpartiets förslag om ny nämnd avslås

Vänsterpartiet med Lennart Beijer i spetsen vill återinföra en kultur- och fritidsnämnd i Hultsfreds kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har dock gett motionen avslag.

Annons:

Vänsterpartisten Lennart Beijer lämnade i maj förra året in en motion med förslag att återinrätta en nämnd för kultur, idrott, föreningar och turism i Hultsfreds kommun, med andra ord en kultur- och fritidsnämnd.  

Han har pekat på att det finns ett rikt föreningsliv inom både kultursektorn, idrotten och föreningsverksamheten och för att kommunen på ett ännu bättre sätt ska kunna stödja engagerade personer, föreningar och grupper föreslog motionären bildande av en ny kultur- och fritidsnämnd. 

Motionen föreslås vara avslagen

Kommunstyrelsens arbetsutskott avslog motionen men ger ändå uppdraget till kommunkansliet att ta fram ett förslag om hur kultur- och fritidsfrågor skulle kunna beredas på annat sätt än att starta upp en nämnd för dessa ändamål.

Motionen föreslås vara avslagen vad gäller inrättande av en nämnd men till viss del kan motionen vara besvarad i och med föreslagna uppdraget till kommunkansliet. 

Arbetsutskottet menar att modellen kan vara att utse ett råd eller utskott som ska titta närmare på frågor som rör kultur och fritid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt