Annons:

Nej till gratis kollektivtrafik – motionen fick avslag

Lizette Westerland (S) har tillsammans med Mikael Lång motionerat om gratis kollektivtrafik i Hultsfreds kommun, en motion som får avslag av kommunstyrelsens arbetsutskott. Foto: Ossian Mathiasson

Nej till gratis kollektivtrafik – motionen fick avslag

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun har motionerat om gratis busskort till kommuninvånarna. Kommunstyrelsens arbetsutskott har avslagit motionen.

Annons:

Motionsställarna Lizette Wästerlund och Mikael Lång hade ett önskemål ur ett tillgänglighets- och hållbarhetsperspektiv att satsa på kollektivtrafiken genom att göra den gratis för hela eller delar av kommunens invånare. 

Men sedan 2012 ingår inte denna typ av kollektivtrafikfrågor inom kommunal kompetens och ansvaret ligger hos landstinget i Kalmar län där ingående förvaltningen Kalmar länstrafik (KLT) ansvarar för länets kollektivtrafik. 

Hultsfreds kommun har inte rådighet och möjlighet att agera i frågor som rör subventionerad kollektivtrafik och kommunstyrelsens arbetsutskott avslog motionen vid sitt senaste sammanträde. 

Motionsställarna föreslår att skicka frågeställningar och önskemål till landstinget då de har andra möjligheter än den enskilda kommunen att agera och ge svar på sådana frågor med koppling till biljettpriser och subventioner. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt