Annons:

CENTERPARTIET SÄGER NEJ TILL STEFAN LÖFVEN

Centerpartiets partiledare Annie Lööf säger nej till en S-regering. Foto: Pressbild

CENTERPARTIET SÄGER NEJ TILL STEFAN LÖFVEN

Nej till Ulf Kristersson – och nej till Stefan Löfven. Det är Centerpartiets hållning i regeringsfrågan. I dag meddelade partiledaren Annie Lööf att förhandlingarna med S inte gett tillräckligt resultat för att släppa fram en S-regering. Nu ökar chanserna för ett nyval.

Annons:

I helgen har de fyra partier som förhandlat – Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna – hållit interna möten för att diskutera nästa steg i regeringsfrågan. 

I morse meddalade Centerpartiet – som även röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister i en M/KD-regering – att man inte tänker stödja Stefan Löfven. 

– Tyvärr måste jag konstatera att resultaten inte håller för ett samarbete. Jag är besviken att S inte tog denna historiska chans till samarbete över blockgränsen. De senaste två veckorna har vi haft samtal, två veckors sådana, och under de senaste fem dagarna haft skarpa förhandlingar med S och MP. Jag hade gärna nått fram, men S har inte varit beredda att möta oss i tillräckligt stor omfattning, säger Annie Lööf på den pressträff som påbörjades vid 10.00. 

"Prövat allt jag kan"

Hur Sverige ska få till en regering när C säger nej till både S och M tycker Lööf är upp till talmannen:

– Vi har nu suttit i skarpa regeringsförhandlingar med S. Nu menar jag att jag har prövat allt jag kan och lite till. Nu måste andra partier röra sig, inte minst S och M, för att Sverige ska få en ny regering, säger Annie Lööf.

Frågorna som det skurit sig i är bland annat arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. 

– För oss är det otänkbart att medverka till fyra år till av S-politik, garnerad med ett antal C-förslag. Inflytandet från Vänsterpartiet är mycket problematiskt för oss.  

När riksdagen säger nej till Stefan Löfven hamnar regeringbollen återigen hos talmannen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt