Annons:

S-politiker tar paus från politiken: ”En identitet som läggs åt sidan”

Lizette Wästerlund (S) har valt att ta en paus från politiken i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

S-politiker tar paus från politiken: ”En identitet som läggs åt sidan”

Socialdemokraten Lizette Wästerlund saknades vid gårdagskvällens kommunfullmäktige i Hultsfred. Nu berättar hon om sitt beslut att ta en timeout från politiken på obestämd framtid.

Annons:

Den socialdemokratiska ledamoten i Hultsfreds kommun, Lizette Wästerlund, lämnar kommunpolitiken i Hultsfred – i alla fall tillfälligt. 

Hon tar paus från det politiska arbetet och anger privata skäl som anledning till beslutet. 

– Det handlar om att jag har treårig dotter hemma som jag vill umgås med innan hon är tonåring, säger Lizette Wästerlund, skrattar och fortsätter: 

– Det finns en anledning till att småbarnsförälder inte är så aktiva i politiken. De försvinner nu för att sedan komma tillbaka i framtiden.

Hennes jobb har också spelat in i beslutet av att hoppa av uppdraget. 

– Mitt beslut hör också ihop med att jag jobbar i Ankarsrum och eftersom jag är borta ganska många timmar på dygnet så vill jag spendera resten av dem med min dotter.

"Tagit en timeout"

Under gårdagens kommunfullmäktigesammanträde i Hultsfreds gymnasium fanns hon inte på plats bredvid partikamraterna i Socialdemokraterna. I slutet av januari önskade hon att bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i barn- och utbildningsnämnden och det är en plats som Lena Persson från Ormestorp tar över. 

– Jag har tagit en timeout från mitt uppdrag som fullmäktigeledamot och det har jag gjort gentemot vår gruppledare Lena Hasting. Jag ersätts med en av våra ersättare.

När fattade du beslutet om att ta timeout?

– Jag har gjort detsamma med regionpolitiken och jag fattade besluten i samma veva. Det måste ha varit i början av året.  

Har partiets svaga valresultat i Hultsfred påverkat ditt beslut?

– Nej, absolut inte. Om inte annat så taggade det mig till att fortsätta och det finns inga tvivel på att vi för en bra politik inom socialdemokratin. 

Hon har dock inte släppt kommunpolitiken helt och hållet.

– Jag hänger kvar, läser handlingarna, följer debatten och känner jag att jag har några timmar över på dygnet så kan jag tjänstgöra. Jag har en kommunikation med Lena Hasting.

"Har det i sin hand"

Hon har kvar sin ersättarplats i samordningsförbundet i Kalmar län där Conny Daag från Moderaterna är ordinarie ledamot. 

– Jag hade samma uppdrag under den förra mandatperioden men då behövde jag aldrig åka på något sammanträde. 

Hur känns det att ha fattat beslutet?

– Jag känner att mina partikamrater har det i sin hand, de är duktiga politiker och kan driva våra frågor framåt. Visst känns det tomt, det är en identitet som läggs åt sidan. 

När tror du att du kan vara tillbaka?

– I dagsläget så tänker jag mig att jag pausar fram till sommaren och eventuellt över hösten också.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt