Annons:

  • Resan mot Grekland startade tidigt i måndags morse

    Ulla Carlsson och "Tackis" går på bussen som kör dem till Arlanda.

  • Resan mot Grekland startade tidigt i måndags morse

    Flavia da Silva och Sara Kennerö, från Hultsfreds gymnasium följer med på resan

Resan mot Grekland startade tidigt i måndags morse

I måndagsmorse avgick bussen från Tjustgårdens äldreboende i Västervik. Många äldre var förväntansfulla över att ytterligare en gång i livet få möjligheten att resa utomlands. Med på resan är två elever från Hultsfreds gymnasium, som ska hjälpa till och lära sig mer om praktisk äldrevård.

Annons:

För femte gången får äldre som bor i Västerviks kommun möjlighet att resa till Grekland. Redan klockan fem på måndagsmorgonen samlades äldre, anhöriga och personal på det särskilda boendet Tjustgården i Västervik, varifrån bussen till Arlanda avgick. En av alla de äldre som följer med på resan är Ulla Carlsson, som bor på Rosavillas särskilda boende i Västervik. Hon hade gått upp klockan fyra på morgon för att klä sig och äta frukost. Hon ser fram emot resan.

– När min man levde reste vi på solsemester till Kanarieöarna. Det var sköna semestrar, säger hon.

"Ska bli roligt att komma iväg"

Efter det att hennes man avlidit har hon inte varit på någon utlandssemester.

– Det blir inte av att man åker iväg på solsemester själv då man blivit gammal. Nu ska det bli roligt att komma iväg. Det blir spännande.

Bussen avgick från Västervik några minuter i sex på måndagsmorgon och stannade på två platser till i norra kommunen för att ta med passagerare. Det är 20 äldre och lika många assistenter, anhöriga eller personal, som följer med. Flyget avgår från Arlanda klockan 14.00 och när planet landat i Grekland väntar en tio mil lång bussresa till hotellet.

Hultsfredselever

Med på årets resa är två Hultsfredselever som går Vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium. Det är Flavia da Silva och Sara Kennerö.

– Vi har fått ett stipendium för att kunna följa med på resan, säger Flavia.

Ni kommer att göra praktik på resan, hur tror du att det kommer att bli?

– Det blir annorlunda eftersom det inte finns så mycket hjälpmedel som det finns på de äldreboende vi tidigare praktiserat på.

För ”Tackis” som arrangerar resan till Grekland för femte gången har det varit en lång natt.

– Har du sovit någonting i natt?

– Nej.

Det var ett kort svar eftersom han hade fullt upp med att organisera packningen i bussen. Det är mycket som ska följa med. Rullstolar, rollatorer och resväskor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt