Annons:

Målilla vill vända negativ trend – gör inga förändringar

Efter tre raka nederlag vill Målilla segerjubla hemma mot BK Bore på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla vill vända negativ trend – gör inga förändringar

Tre raka nederlag. Tränaren Johnny Quiros tänker inte göra några större förändringar trots Målillas formsvacka.
– Vi har ett ungt lag och sett över en säsong så innehåller den både uppgångar och nedgångar, säger han.

Annons:

Målilla Bandy visar tveksam form. De tre senaste matcherna har inneburit lika många förluster. I kväll vill de bryta hemma trenden mot BK Bore.

– Vi måste försöka komma tillbaka till spelet som vi har haft tidigare under säsongen, framför allt defensivt. Jag tycker att vi släpper in för mycket mål, det är defensiven som vi måste lägga fokus på. Den dörren ska vi stänga, säger Johnny Quiros.

"Finns ingen kristallkula"

Laget har ett snitt på strax över sex insläppta mål på de tre senaste matcherna.

– Det håller inte om man ska vinna några matcher och ta poäng. Vi har pratat en del om försvarsspelet i veckan och det är många faktorer som måste fungera. Inställning är a och o, sen handlar det om att ta jobbet, ligga rätt i positionsspelet och hjälpa varandra ute på isen, säger Quiros.  

Vad är det som inte har fungerat den senaste tiden?

– Vi har ett väldigt ungt lag och sett över en säsong så innehåller den både uppgångar och nedgångar. Vi hade medgång när vi slog Jönköping och Åtvidaberg under en helg, vi hade bra självförtroende och bollarna studsade vår väg. Nu är det tvärtom. Jag tror inte att man får gå alldeles för djupt och försöka hitta lösningar när det går sämre. Det finns ingen kristallkula som säger allting klart och tydligt, man får göra det bättre nästa gång.

I kväll väntar nästjumbon BK Bore hemma på Venhagsvallen, en match där Målilla får gälla som favorit på förhand.

– Man måste vara där med rätt fokus i varje match, annars får man stryk. Större skillnad är det inte mellan lagen, det har jag sagt hela säsongen. Det kvittar om vi möter Bore eller Skirö, vi måste ha rätt fokus.

Svensk vaktar kassen

Alla spelare är tillgängliga förutom Eric Karlström, som är avstängd efter att ha fått matchstraff i senaste matchen mot Stjärnan. Philip Svensk kommer vakta målet.

Några övriga förändringar blir det inte.

– Vi måste sätta in någon på Karlströms plats och där är jag inte riktigt i hamn än. I övrigt kommer jag inte göra några förändringar, jag tror att det kan bli för mycket om vi ska börja krångla och ändra på andra ställen också.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt