Annons:

Tung förlust för Målilla – tappade 2-0-ledning

Fredrik Johansson gjorde 2–0 för Målilla – men därefter tappade man matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för Målilla – tappade 2-0-ledning

Målilla fick en drömstart borta mot Jönköping Bandy – och ledde med 2–0 efter 14 minuter. Efter 90 fick man dock lämna isen med noll poäng.
– Det är tungt att förlora, men jag tycker ändå att vi kan ta med oss mycket, säger tränaren Johnny Quiros.

Annons:

Spelet och resultaten har hackat ordentligt i Målilla efter jul. I dag inkasserades den fjärde förlusten på de fem senaste matcherna. Ett något tyngre Jönköping Bandy vann en jämn match med 5–3 (3–2).

Detta trots att Målilla knappast kunde ha önskat sig en bättre inledning. Efter fem minuter sköt Daniel Skog in 1–0 på en hörna och åtta minuter senare fyllde Fredrik Johansson på med tvåan.

– Vi började bra och var riktigt heta, men någonstans blir det undermedvetet att man blir lite nöjd och tullar lite på det. Vi har några bolltapp högt upp i banan och de får kontra in något mål. Vi måste spela lika disciplinerat när vi leder med 2–0.

”Räcker inte till”

Jönköping vände på steken och gick upp till 3–2 före paus. Direkt efter paus skänkte Tobias Petersson nytt hopp till det rödvita lägret när han kvitterade till 3–3.

Matchen stod sedan och vägde och båda lagen skapade en del halvchanser. Med 20 minuter kvar gjorde Jönköping 4–3 på hörna.

Drygt tio minuter senare kom spiken i kistan, 5-3 på kontring.

– Det är jämnt, men sett över 90 minuter räcker vi inte till. Det är en tajt match åt båda hållen, men kanske att Jönköping har lite fler spelare som är lite rejälare och har lite mer rutin. De vinner fler 50/50-situationer. Jag tycker inte att de är klart mycket bättre, utan det är små marginaler.

”Ett fall framåt”

Quiros var inte alltför missnöjd med prestationen.

– Spelmässigt är det ett fall framåt om man ser till hur vi spelat efter jul. Vi är bättre i dag än när vi slog Bore förra fredagen, men det är tungt att förlora. De är inte solklart numret större än oss, men de har några spelare som är lite rejälare.

Målilla ligger sexa i den haltande tabellen.

– Jag har inte tittat i tabellen över huvud taget, säger Quiros.

Försvararen Eric Sundberg var bäst i Målilla. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt