Annons:

Årets tredje och sista derby – oklart vem som vaktar Målillas mål i kväll

Johnny Quiros Målilla kommer till kvällens derby mot Tjust med i stort sett fullt manskap. Frågan är bara vem som vaktar målet. Foto: Ossian Mathiasson

Årets tredje och sista derby – oklart vem som vaktar Målillas mål i kväll

Målilla och Tjust har varsin derbytriumf i ryggsäcken. I kväll är det dags för årets tredje och sista derbyt.
– Det kommer säkert bli tajt och mycket känslor, säger Målillas tränare Johnny Quiros.

Annons:

I annandagsderbyt mot Tjust var det få detaljer som stämde i Målillas spel och man åkte på en tung 5–9-förlust efter tre raka segrar. 

I returmötet på Venhagsvallen för några veckor sedan funkade det bättre och Målillas seger skrevs till betryggande 9–4.

"Man kan spela ut"

Vilket lag får då packa ner två derbytriumfer den här säsongen? Svaret kommer i kväll.

– Jag kan tänka mig att känslorna har lagt sig lite efter som hände inför förra derbymatchen. Annars är det ett nytt derby, det kommer säkert bli tajt och hett, säger Johnny Quiros och fortsätter:

– Det är alltid speciellt att spela derbymatcher, det blir oftast tajt och mycket känslor. I det här fallet spelar inget av lagen för serieseger eller nytt kontrakt så det gör att man kan spela ut ur den aspekten. Det är inga nerver i det hela men sen vill man alltid vinna när man spelar. Vi kommer vara fullt ut. Det finns som sagt hatkärlek mellan föreningarna, säger han.  

Vad talar till er fördel?

– Jag tycker att vi har fått ihop det bättre på sistone och inte drabbats av några bottennapp. Det har varit några mindre perioder i matcherna som har varit sämre, vi har inte varit dåliga i en hel match. I söndags gjorde vi det bra när vi slog Åtvidaberg och i fredags började vi lite dåligt mot Stjärnan men kom igång. Mot Skirö spelade vi bra i 75 minuter, säger Quiros.

Oklart vem som vaktar målet

Målilla kommer till spel med i stort sett samma lag som mot Åtvidaberg men frågetecknet finns på målvaktssidan. Niels-August Engelhart Corneliussen är bortrest och när Dagens Hultsfred pratade med Quiros på tisdagskvällen spelade Philip Svensk med Vetlanda och då hade han ingen aning om Svensk var tillgänglig eller inte.

– Det blir att ta en diskussion med Vetlanda i kväll (läs i går), annars får vi släppa fram en yngre förmåga. 

Lucas Eberhardsson skadade sig i samband med matchen mot Skirö och spelade inte helgens dubbla matcher. Han är indisponibel även i kvällens derbyfght.  

– Han har en misstänkt spricka i handen så han har haft gips i tio dagar och sen ska man göra en magnetröntgen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt