Annons:

Lägger ner karriären – meddelade lagkamraterna direkt efter sista matchen

Fredrik Johansson (till vänster) har meddelat att han lägger av med bandy och har därmed gjort sitt i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Lägger ner karriären – meddelade lagkamraterna direkt efter sista matchen

Målilla Bandy får räkna bort en av sina mest rutinerade spelare till nästa säsong. Fredrik ”Fidde” Johansson lägger ner karriären för gott.
– Så blir det. Jag har fattat mitt beslut, säger han.

Annons:

Han kom till Målilla Bandy inför säsongen 2015/2016 efter att ha spelat elitbandy i 14 säsonger, fördelat på sju med Vetlanda BK i elitserien och sju med Nässjö IF i allsvenskan. 

Det blev över 100 elitseriematcher med Vetlanda och ungefär 150 allsvenska matcher under den perioden.

"Många faktorer spelar in"

I Målilla har han spelat i tre säsonger och gjort ungefär 60 matcher. Nu väljer ”Fidde” att lägga av med bandyn helt och hållet.

– Ja, min karriär kommer läggas ner. Det är bestämt så. Det är många faktorer som spelar in, jag känner inte att jag hinner och vill vara hemma mer hos familjen. Jag har haft problem med en höft hela vintern och den har jag inte lust att rehaba för att kunna spela bandy, säger Fredrik Johansson.

Känslosamt i omklädningsrummet

Han meddelade sitt beslut i omklädningsrummet efter gårdagens förlustmatch (6–8) mot Jönköping och det blev en känslosam stund.

– För mig blev det väldigt känslosamt. Man har levt med bandyn hela livet egentligen, det är tufft när man tänker på det. Ibland tycker man att det har varit skönt att säsongen är slut. Nu är det slut för alltid. Det man kommer sakna är snacket i omklädningsrummet, säger han.

När fattade du ditt beslut?

– När serien i stort sett drog igång så kände jag att man har tappat suget men jag fullföljer alltid något som man har kommit överens om. Jag var inte beredd på hur det skulle kännas när jag berättade det för spelarna, det var tufft.

"Bättre att satsa på de unga"

I år har han spelat 20 matcher och svarat för 24 poäng (7+17) för ”Lodjuren”.

Hur vill du summera dina tre år i Målilla?

– Jag klev ner en division för att jag ville ha mer tid med familjen. Det är inte samma sak att spela division 1 som att spela elitserien eller allsvenskan. Man får sänka ambitionsnivån och det har jag gjort, jag har inte haft samma känsla som jag hade under elitkarriären. Då tycker inte jag att det är kul, då är det bättre att satsa på de unga killarna, säger han.

Skulle det bli kris i Målilla under nästa säsong så stänger han inte dörren för att hjälpa till. 

– Jag kommer inte spela i någon annan division 1-klubb än Målilla. Får de kris under säsongen så kan man vara med och göra någon match men vi får se. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt