Annons:

Målilla tog första segern – nyckelspelaren utgick skadad

Målilla Bandy fick segerjubla i dagens bortamatch mot Derby. Foto: Linus Johansson

Målilla tog första segern – nyckelspelaren utgick skadad

Efter två raka förluster fick Målilla Bandy äntligen jubla över en seger. Borta mot Derby blev det seger med 4–1. Tungt för laget är att kaptenen Daniel Skoog utgick skadad i första halvlek.
– Han fick väldigt ont. Det fanns ingen chans att spela vidare, säger tränaren Jesper Lüning.

Annons:

Målilla har fått en tung start på bandysäsongen i division 1 med två inledande förluster mot Finspång och Jönköping. 

I kväll kom första segern. Målilla spräckte segernollan när laget besegrade Derby med 4–1 i Linköping på onsdagskvällen. 

– Spelmässigt upplever jag inte att vi kommer upp i samma nivå som mot Jönköping men det var tillräckligt för att ta hem två poäng. Vi har perioder som är riktigt bra och perioder där vi gick ner oss alldeles för mycket. Det positiva är att vi får med oss två poäng, säger Lüning. 

Under en period i första halvlek anser Lüning att laget var som sämst.

– Vi var rent utsagt stillastående på isen och det gjorde att vi inte fick med oss någon fart i offensiven och hade dålig delaktighet, säger han. 

Karlsson räddade straff

Målilla blev bättre ju matchen led och det var en mycket viktig seger för laget. Målilla tog ledningen med 1–0 när Oskar Nilsson satte en straff efter tolv minuter och tio minuter senare var det utjämnat. 

Med någon enstaka minut från halvtidsvilan gjorde Oskar Nilsson sitt andra mål för kvällen fram till 2–1. 

Tio minuter in i andra halvlek räddade Målillamålvakten Alfred Karlsson en straff i ett viktigt skede. Målillas Anatoly Suzdalev gjorde en stund senare 3–1 på hörna och i slutminuterna fastställde Eric Jacobsson slutresultatet till 4–1. 

– Sett över hela matchen är vi klart mycket bättre. Vi skapar jättemånga chanser och har 15 hörnor där deras målvakt gör mycket bra räddningar, säger Lüning. 

Han utgick skadad

För Målillas vidkommande drabbades man av ett tungt avbräck halvvägs in i första halvleken där kaptenen Daniel Skoog tvingades utgå på grund av skada. 

– Han kolliderade med en motståndare och fick en smäll mot buken och under revbenen. Han fick väldigt ont. Det fanns ingen chans att spela vidare. Vi får se vart det tar vägen och han får ha koll på det så inget har gått sönder. 

Finns det risk för att han missar flera matcher?

– Jag tror att det finns en stor risk att missar söndagens match. Det är en bonus om han kan spela då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt