Annons:

Poängräddaren delade ut pik mot Tjust: ”Ett köplag”

Dimitry Lazar var mycket glad efter sitt 3–3-mål på straff i 94:e minuten. Foto: Ossian Mathiasson

Dimitry Lazar blev sen poängräddare för Målilla i annandagsderbyt mot Tjust. Efteråt delade han ut en pik mot motståndarlaget.
– Att vi kan utmana ett sånt köplag som Tjust är riktigt starkt, säger Målillaspelaren Dimitry Lazar.

Annons:

Derbyt mellan Målilla och Tjust på Venhagsvallen blev verkligen en rysare och en match som hade det mesta.

Målilla tog ledningen med 1–0 efter två minuter spel genom Dimitry Lazar och hade dessutom bud på fler mål.

Målvakterna storspelade

Tjust kvitterade till 1–1 på hörna innan Målillas Anatoly Suzdalev såg till att laget hamnade i en ny ledning.

Båda lagen radade upp chanser efter paus och då var det målvakterna – Joel Johansson i Målilla och Eetu Sviili i Tjust – som visade prov på sina färdigheter.

Publiken skulle dock få se mål då Tjust vände 1–2 till 3–2 inom loppet av två minuter i slutminuterna, något som såg ut att ta knäcken på Målilla.

Spännande avslutning

Men inte. Målilla fick straff i 94:e minuten och Dimitry Lazar, en av lagets absolut bäste spelare, gjorde mål och fixade en derbypoäng.

– Skönt att vi tar en poäng även om jag tycker att vi ska vinna matchen. Vi ägde stora delar av matchen bortsett från korta perioder där vi tappade spelet. Det bästa var vårt försvar som stämde mycket bra, säger Dimitry Lazar.

Det var bestämt att Lazar skulle kliva fram om det blev straff och han gjorde inga misstag när chansen dök upp.

– Jag var nervös och försökte inte tänka för mycket på var jag skulle skjuta. Det blev mål i alla fall, det var ingen snygg straff.

Vad säger du om er moral att komma tillbaka?

– Det är mycket starkt av vårt lag att vi samlar ihop oss och kör hela vägen in och gör ett kvitteringsmål. Vi viker inte ner oss. Det är bra inställning av hela laget.

"Värvat så otroligt många"

Ett namnkunnigt och rutinerat Tjust kom till matchen med ett stort favorittryck men de fick inte riktigt till det mot ett försvarsstarkt och disciplinerat Målilla.

–  Att vi kan utmana ett sånt köplag som Tjust är riktigt starkt. De har värvat så otroligt många spelare och betalar stora pengar. Vi spelar med många egna produkter. Man ska inte prata för mycket om respekt, man ska gå ut och kämpa och det gjorde vi. Vi har fått ihop det bra och det tar tid för de unga spelarna att växa in i seniorbandyn. Vi gör framsteg hela tiden.