Annons:

Lüning efter tunga förlusten: ”Stor besvikelse”

Jesper Lünings Målilla föll mot Åtvidaberg i slutsekunderna. Foto: Ossian Mathiasson

Lüning efter tunga förlusten: ”Stor besvikelse”

Det har hänt mycket i slutsekunderna av Målilla Bandys senaste matcher. I dagens match mot Åtvidaberg blev laget bestulen på en poäng efter ett straffmål i 93:e minuten.
– Det var tyst i omklädningsrummet efteråt. Man kände en stor besvikelse, säger tränaren Jesper Lüning.

Annons:

Målilla avslutade 2018 med en blytung förlust mot bottenkollegan Åtvidaberg som satte 3–2 på straff i 93:e minuten. I senaste matchen mot Tjust på annandagen var det Målilla som fick jubla i slutsekunderna efter att Dimitry Lazar gjort 3–3 på straff i 94:e minuten.

– Att vi hänger i, står upp ganska bra och inte kan åka därifrån med en poäng var tungt. Vi gjorde en mycket bra match mot Tjust och efter en sån match finns alltid risken för en reaktion och att man går ner sig men det tycker jag inte att vi gör. Vi står upp bra även om det inte var vår bästa match, säger tränaren Jesper Lüning. 

"En jämn match"

Målilla hamnade i underläge två gånger om i matchen – och kvitterade lika många gånger. Sedan kom det brutala avslutet på tilläggstid där Åtvidaberg avgjorde på straff. 

– Det är en jämn match. Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bäst, båda lagen skapade en hel del chanser. Åtvidaberg spelar ett kompakt försvarsspel och är duktiga på att kontra. Återigen släppte vi inte in något spelmål, det känns bra, säger Lüning. 

Ligger trea från slutet

Klart bäst i Målillas lag var målvakten Joel Johansson, som gjorde flera avgörande räddningar i framför allt första halvlek.

– De övriga spelarna kämpar och ligger i men vi kom inte upp i tillräckligt bra nivå för att vinna matchen, säger Lüning. 

Målilla ligger trea från slutet i serien och står på sju poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt