Annons:

Tuff uppgift för Målilla – han saknas på grund av hjärnskakning

Målilla Bandy får klara sig utan Eric Jacobsson, som har en lättare hjärnskakning. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff uppgift för Målilla – han saknas på grund av hjärnskakning

Tabelltrean Jönköping Bandy väntar Målilla Bandy på Venhagsvallen på fredagskvällen. En tuff uppgift på förhand.
– Vi kunde rubba Tjust, så då kan vi rubba dem också, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

Annons:

Division ett-tabellen har blivit ordentligt uppdelad. Tjust, Finspång, Jönköping och Skirö har stuckit iväg i toppen. När det vankas enkronasmatch på Venhagsvallen är det Jönköping Bandy som väntar för Målilla Bandy. 

– Det är en tuff motståndare. Vi gjorde en riktigt bra match mot dem borta och förlorade med 3-1. De gjorde alla sina mål på fasta situationer och jag känner att vi om vi kan komma upp på samma nivå som när vi mötte dem senast, så kan vi rubba dem. Vi kunde rubba Tjust hemma, så då kan vi rubba dem också, säger Målilla Bandys tränare Jesper Lüning.

Vad blir nyckeln?

– Det är att hålla ihop försvarsspelet. Mot Skirö sista 15 minuterna tappar vi och det rinner iväg, annars gjorde vi det bra. Finspång borta är inget att säga om, jag tycker att det är ett riktigt bra lag och de bästa vi har mött. Det är tre, fyra topplag annars är det ganska jämnt. Det är lite upp till bevis för oss, vi måste se till att vi hotar i anfallsspelet och ser positivt på uppgiften.

Har fått hjärnskakning

Målilla tränar på torsdagskvällen, men det är redan klart att Eric Jacobsson missar matchen. Han fick en smäll mot Finspång tidigt – vilket visade sig vara en lättare hjärnskakning.

– Han kände i tisdags på träningen att han inte mådde bra och fick spelförbud när han var på sjukhuset, så han står över. 

I övrigt har Målilla alla spelare disponibla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt