Annons:

Mårten och Ludvig från Målilla kan vinna SM-guld: ”Häftigt”

Mårten Hermansson Kling och Ludvig Ivarsson har chansen att vinna SM-guld med Smålands P15-lag. I finalen ställs laget mot Gävleborg. Foto: Linus Johansson

Mårten och Ludvig från Målilla kan vinna SM-guld: ”Häftigt”

Ludvig Ivarsson och Mårten Hermansson Kling från Målilla har chansen att bli svenska mästare om en månad. Då spelar de nämligen final i distriktslags-SM för P15-lag.
– Det blir kul och det skulle vara häftigt att vinna, säger Ludvig Ivarsson.

Annons:

Ludvig Ivarsson och Mårten Hermansson Kling spelar till vardags i flera lag i Målilla Bandy samt i Nässjö IF:s P15-lag. Om en månad har de också chansen att bli svenska mästare. Den 9 mars avgörs nämligen finalen i distriktslags-SM för P15-lag i Örebro. Där kommer Gävleborg att stå för motståndet.

Vann med 17-3

Ytterhalven Ludvig Ivarsson har varit en del av det småländska laget hela vägen.

– Vi har haft samlingar i några år. I början var det ingen direkt satsning utan alla som ville fick vara med. Det är först den här säsongen som det har varit uttagningar, säger Ludvig Ivarsson.

Efter att ha spelat några träningsmatcher tog sig Småland vidare från gruppspelet i Motala för en tid sedan. Efter det väntade semifinal i Vetlanda. Där vann Småland med 17-3 (!) mot Västergötland.

Vad är det som gör laget så bra?

– Vi har några individuellt duktiga spelare som bara kan åka igenom egentligen. Sen spelar vi bollen bra också.

Vad är din roll i laget?

– Som ytterhalv ska jag bryta upp i planen och spela vidare bollen, säger Ludvig Ivarsson. 

Har fått chansen i A-laget

Ludvig Ivarsson, som fyller 15 senare i år, har haft en bra säsong så här långt, där han också har fått en hel del chanser i Målilla Bandys A-lag.

– Det har gått bra och har blivit bättre och bättre under säsongen. Jag känner att jag har utvecklats. Från början var det inte tänkt att jag skulle spela i A-laget, men sen var jag med och tränade i hockeyhallen i Virserum på försäsongen och så har det blivit så.

Mårten Hermansson Kling är målvakt och är egentligen tredjemålvakt i Smålandslaget. Nu har han dock fått hoppa in då en av de två tänkta målvakterna har åkt på en skada.

– Jag kom in som reservmålvakt till matchen i Vetlanda. Men jag har varit med på uttagningar och så innan och är tredjemålvakt och ska vara redo att hoppa in om det händer något, säger Mårten Hermansson Kling.

”Roligt att se”

Från bänken kunde han njuta av ett mycket bra spelande Småland i semifinalen.

– Det var roligt att se. I början var det lite knackigt, men sen rullade det bara på.

Vad tycker du om din säsong?

– Det har rullat på och jag har spelat några matcher i Målillas B-lag också. Sen har jag tränat en del med A-laget, det är kul och utvecklande, tycker Mårten Hermansson Kling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt