Annons:

Sandra från Hultsfred kan vinna SM-guld i kväll: ”Positiv känsla”

Hultsfredstjejen Sandra Gustafsson, till vänster, spelar SM-final i kväll. Det gör även hennes klubbkamrat Frida Löhnert. Foto: Privat

Sandra från Hultsfred kan vinna SM-guld i kväll: ”Positiv känsla”

I kväll har Sandra Gustafsson från Hultsfred chansen att ta sin första individuella SM-medalj.
– Det skulle vara jättekul att ta medalj såklart och det siktar jag på, säger Sandra Gustafsson.

Annons:

Den här helgen spelas en mängd individuella SM-finaler i bowling i Stockholm. En av spelarna som har chansen att plocka hem ett SM-guld är Sandra Gustafsson från Hultsfred, som kommer att tävla i damernas a-klass för spelare som är 22-30 år.

”Känner en trygghet”

Klassen består av åtta spelare och alla kommer att möta alla i en så kallad round robin. Man tar med sig resultatet från samtliga serier och vinst i en match ger 30 poäng extra och oavgjort ger 15 poäng. Därefter koras en svensk mästare i klassen.

Sandra Gustafsson spelar till vardags med Kalmarlaget Cahoot i Elitserien och är nöjd med säsongen.

– Jag är överlag nöjd med min prestation den här säsongen. Jag känner en trygghet i laget vilket gjort att jag utvecklats mycket under året och även höjt min lägstanivå, säger Sandra Gustafsson.

Hoppas på medalj

Cahoot blev sexa i Elitserien den gångna säsongen och fick kvala för att behålla sin plats i serien.

– Med fortsatt kontrakt i Elitserien och några nyförvärv är målsättningen att vara ett av de fyra lag som spelar slutspel nästa år.

Hur är formen inför SM-finalen?

– Jag har spelat rätt bra den senaste tiden och har en positiv känsla. Förhoppningsvis räcker det till medalj i kväll, säger Sandra Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt