Annons:

Ger inte upp klassisk tävling –

Torbjörn Liljegren står redo med stafettpinnen, klubben ger inte upp sin klassiska löpartävling Vårstafetten. Foto: Lotta Madestam

Ger inte upp klassisk tävling – "Alla klappar på axeln gav energi"

MM SKI vill inte gärna ge upp Vårstafetten, utan låter den gamla traditionen leva vidare lördagen den 20 april.
– Vi fick många klappar på axeln av de som tyckte det var roligt att springa i fjol, det gav energi, säger föreningens Torbjörn Liljegren.

Annons:

Efter tre års uppehåll till följd av pandemin väckte Målilla-Mörlunda SKI liv igen i den klassiska löpartävling Vårstafetten i fjol. Tio lag kom till start, något färre än vad arrangören hoppats på.

– Jag är glad över att vara i gång igen, vi får ge det ett par år och se om vi får igång tävlingen igen, sa Torbjörn Liljegren då till vår tidning.

"Inte många stafetter kvar" 

Föreningen vill inte gärna ge sig, utan ger det en chans till. Man hoppas och tror att det behövs en startsträcka, att pandemin gjorde det svårt att väcka intresset igen.

– Det är synd om det dör ut, det är inte många stafetter kvar utan många har fått stryka på foten. Vi hoppas kunna bli 15-20 lag, då är vi jättenöjda. Ekonomiskt ger det inte så mycket pengar, utan vi vill bevara traditionen och visa upp att vi finns.

Vad tror du om förutsättningarna i år?

– Nu har ju inte anmälningstiden gått ut än, det är den 16 april och vi tar även emot efteranmälningar samma dag, så vi får se. Vi har vänt oss till Smålands Friidrottsförbund så det är länkat i tävlingskalendern och marknadsfört tävlingen även hos löparklubbar och bland annat fotbollsföreningar, så vi hoppas informationen ska sprida sig bättre. Vi håller tummarna.

Vårstafetten arrangerades första gången 1989 som en slags kick-off på säsongen. Upplägget är klassiskt, med åttamannalag som gemensamt springer drygt 35 kilometer eller 42,5 kilometer som det rör sig om i tävlingsklassen.

– Vi fortsätter med samma upplägg med start och mål på Målilla Idrottspark och sträckan går sedan via Rosenfors, Mörlunda, Tveta och Gårdveda, berättar Torbjörn Liljegren.

"Gav energi"

Klubben säger sig ha fått jättemycket fin respons från de som ställde upp och sprang förra året. 

– Vi fick många klappar på axeln av de som tyckte det var roligt att springa stafetten, det gav energi och gör att vi gärna vill försöka ett år till, säger Torbjörn Liljegren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt