Annons:

Längskidspåret blev en fullträff – föreningen tittar framåt

Hjorten CC satsade på ett längdskidspår vid Dackestupet under säsongen och nu tittar man på utvecklingsmöjligheterna. Foto: Ossian Mathiasson

Längskidspåret blev en fullträff – föreningen tittar framåt

Hjorten CC:s satsning på längdskidspår vid Dackestupet föll väl ut. Nu börjar planeringen för nästa säsong och man har redan kommit en bit på vägen.

Annons:

De senaste dagarna har de ideella krafterna i Hjorten CC försökt få till längdskidspåret en sista gång innan värmen och våren tar över. 

De lyckades inte åstadkomma något vettigt av de sladdriga spåren under tisdagen och med anledning av vädret ser det svårt ut att få ihop spåren framöver. 

”Det har ändå varit en fantastisk säsong och nu börjar planeringen för nästa säsong. Tack till alla er som har hjälpt till och till er som kommit med feedback”, skriver Hjorten CC på sin Facebooksida. 

Ska köpa in en spårfräs

De skriver att de kommer jobba med jourgrupper för spårning nästa säsong, vilket ser till att de kan hålla en jämnare nivå på spåren. En spårfräs med släde ska köpas in och de kommer också jämna till underlaget så att det inte behövs lika mycket snö och spåra när det har kommit mycket snö i naturen.

”Den snön vi har gjort i år och de 300 meterna som blev av dem hade nästan räckt till hela sträckan om vi haft underlag”, skriver föreningen på Facebook.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt