Annons:

Lokal klubb dukar upp för den 30:e löparfesten

På lördag är det dags för vårstafetten i Målilla som är en uppskattad lagtävling för både elitlöpare och motionärer. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Lokal klubb dukar upp för den 30:e löparfesten

Ett tydligt vårtecken är Målilla-Mörlunda SKI:s årliga vårstafett som firar 30 år 2018. I dagsläget är det 18 lag som har anmält sig till tävlings- och motionsstafetten.
– Det har väl blivit några färre lag med tanke på att vintern kom så här sent, säger Reino Tapper, ordförande i Målilla-Mörlunda SKI.

Annons:

Löparsäsongen är här och det är dags att snöra på sig löparskorna.

I sedvanlig ordning arrangerar Målilla-Mörlunda SKI den populära och traditionella vårstafetten, som är en tävling i löpning för såväl elit som motionär med start och mål förlagd till idrottsparken i Målilla. 

Vid årets tävling, som går av stapeln på lördag, firar man dessutom ett fint jubileum då det är 30:e raka loppet. 

– Vi gjorde vår första tävling 1989 och då var det 60 lag från början, då fanns det lag på varje ställe i vårt närområde. Vi har tappat två tredjedelar och ligger runt 20 lag varje år. Löpare åker iväg och springer till exempel Göteborgsvarvet eller Lidingöloppet i stället och man märker att många mindre tävlingar tappar löpare, säger Reino Tapper. 

Stafett i fyra klasser

Stafetten är indelad i fyra stycken klasser: herr-, dam-, motions- och företagsklass och varje lag består av åtta stycken löpare och hur långt man springer bestäms inom laget. 

Löparna i tävlingsklassen springer åtta sträckor mellan 1,2 och 9,9 kilometer med en sammanlagd längd på 42,6 km medan de övriga löparna i dam, motion och företag springer åtta sträckor mellan 1,2 och 7,5 kilometer och sammanlagt 35,3 km. 

– Vi vet att stafetten är en uppskattad tävling till vilken man gärna återvänder, antingen man är elitlöpare eller motionär. Av erfarenhet vet vi att många har kommit igång med sitt motionerande i form av löpning, tack vare vårstafetten. 

18 lag har anmält sig

I dagsläget är det 18 lag som har anmält sig – fem herrlag, två damlag, sex motionslag och fem företag.  

– Det brukar dyka upp några lag till så det blir säkert 22-23 lag. I fjol var det 22 lag. Örgryte IS vann både dam- och klassen i fjol och de ser inte ut som att de kommer i år, säger Tapper. 

Hela vägen fram till starten på lördag kan lag anmäla sig till vårstafetten och man kan samla ihop sina arbetskamrater, vänner eller grannar för bildandet av ett lag. 

– Ja, absolut. Det går att anmäla lag fram till starten på lördag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt