Annons:

  • Stort ekonomiskt stöd till Storebro IF – ska bygga padelbana

    Här är Caroline Hemmingssons och Eva Kindstrands superhjältar i Storebro som ska riva tennisbanan på Bruksvallen och där ska det sedermera placeras en bana för padeltennis. Foto: Ossian Mathiasson

  • Stort ekonomiskt stöd till Storebro IF – ska bygga padelbana

    Dennis Fransson, ledare för Storebro IF:s P10-lag, utsågs i december 2017 till årets ungdomsledare i Smålandsfotbollen.

Stort ekonomiskt stöd till Storebro IF – ska bygga padelbana

Padeltennis är en av de mest växande sporterna just nu. Storebro IF har fått nästan en halv miljon i stöd från Astrid Lindgrens hembygd att bygga en padeltennisbana på Bruksvallen.
– Det känns helt fantastiskt, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF.

Annons:

Storebro IF vill utveckla och fräscha upp sin anläggning på Bruksvallen. 

Från början var tanken att bygga en multicourt med antingen konstgräs eller gummiunderlag som skulle kunna användas till i princip alla bollsporter men de har lämnat den idén bakom sig. 

Ändrade sig på vägen

Precis före semestern fick klubben svar från Astrid Lindgrens Hembygd som beviljade de ekonomiska medel till idén att bygga en bana för padeltennis. 

– Vi sökte pengar till en multicourt först, sen bytte vi till en padeltennisbana under resans gång och har blivit beviljade 477 000 kronor i stöd från Astrids Lindgrens Hembygd. Det är 100 procent av det sökta stödet fick vi så det är bra pengar, säger Eva Kindstrand. 

Padeltennisbanan ska ligga på samma ställe som tennisbanan ligger nu och Eva Kindstrand och Caroline Hemmingsson från Storebro IF vill att arbetet kommer igång så fort som möjligt. 

– Det är bra om vi kan komma igång väldigt snart. Till våren 2019 måste banan vara klar så vi inte går miste om en säsong. Vi ska börja med markarbetet i höst och monteringen av själva banan tar inte så lång tid, säger Caroline Hemmingsson.

"Våra superhjältar"

Eva Kindstrand berättar att en arbetsgrupp ska komma igång och ta kontakt med företagen som har lämnat in offerter och är villiga att utföra arbetet. ”Gubbgänget” i Storebro ska hjälpa till med markarbetet och se till att den befintliga tennisbanan försvinner.  

– De gör ett hästjobb och lägger ner ett stort jobb. De har målat klubbstugan, röjt på Bruksvallen, haft ansvar för skötsel av badplatserna och lekplatserna i Storebro, säger Caroline Hemmingsson. 

Kindstrand fyller i: 

– Vi skulle ha svårt att få ihop det utan deras hjälp. De är våra superhjältar, säger hon. 

100 000 kronor till utegym

Nästa vecka (34) ska de påbörja rivningen av den befintliga tennisbanan och klubben hoppas att padelbanan ska betyda mycket, både för ortsborna och de som bor i trakten. 

– Vi förväntar oss att det ska bli en riktig mötesplats under våren, sommaren och hösten. Den ska vara tillgänglig och till nytta för alla som bor i närheten av Storebro. Vad vi vet så finns det bara padelbana i Västervik här i närheten och Storebro ligger väldigt centralt och har nära till Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn, säger Caroline Hemmingsson.

Faktum är också att klubben har blivit beviljade 100 000 kronor från Smålandsidrotten där pengarna är öronmärkta för byggnationen av ett utegym intill padelbanan. 

– Utegymmet har efterfrågats länge och padeltennis har folk tjatat om sedan vi pratade om vi skulle söka pengar till det. Det finns ett intresse. Det är många föräldrar som är med till fotbollsplanen när ungdomarna har träning. Vi vill kunna erbjuda dem något också, säger Eva Kindstrand. 

I samband med att utegymmet byggs ska man få till en gemensamhetsyta, lekpark och inte störa marken-bana, något som man ska lösa med egna pengar. 

Drog in 180 000 kronor på allsången

Eva Kindstrand, ordförande i SIF, kunde med glädje presentera ett positivt ekonomiskt resultat efter allsången i Storebroparken och insatsen under Bullerby Cup. 

– Vi drog in 180 000 kronor på allsången och 25 000 kronor på Bullerby Cup. Drygt 200 000 kronor på en vecka är rätt gött för en förening i denna storlek. Dessa pengar kommer vi lyfta in under arbetet med padeltennisbanan och utegymmet om det visar sig att det behövs, säger Kindstrand.  

Vad säger du allsången som blev väldigt lyckad?

– Jag går fortfarande runt och ler. 180 000 kronor i vinst är helt sinnessjukt, allt gick vår väg. Det var en succékväll, succé på alla sätt och vis, säger hon. 

Finns det planer på att utveckla Bruksvallen ytterligare?

– Ja, absolut. Vi har gamla maskiner som vi vill byta ut och vi tittar bland annat på att köpa in en robotgräsklippare. Förra veckan köpte vi en ny kritmaskin. Vi kommer fortsätta utveckla anläggningen och vi kände att vi måste börja någonstans. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt