Annons:

Korpen förbereder idrottssatsning för ungdomar

Korpen i Hultsfred satsar på att få ungdomar mellan 15 och 25 år i träning genom att testa fem olika sporter. Anders Nilsson är ordförande i klubben och än så länge har ingen anmält sig. Foto: Ossian Mathiasson

Korpen förbereder idrottssatsning för ungdomar

Korpen i Hultsfred lanserar en ny idrottssatsning som är riktad till ungdomar mellan 15 och 25 år i höst.
De ska prova på fem olika aktiviteter där flera lokala föreningar är arrangörer.
– Just nu har inga anmält sig men vi tror att det kommer bli bra, säger Anders Nilsson, ordförande för Korpen i Hultsfred.

Annons:

Korpen vill aktivera ungdomar som inte längre håller på med någon idrott och få in dem på sportbanan på nytt. 

Därför har de skapat ”Aktivitetslyftet” och krokat arm med flera lokala föreningar som ska se till att det blir fart på ungdomarna och att de tar chansen att prova något nytt. 

De vänder sig till ungdomarna i åldern 15-25 år och idrotterna som det handlar om är orientering, skytte, ridning, bordtennis samt simning och styrketräning i Hagadals sim- och sporthall. 

– Det är många ungdomar mellan 15 och 25 år som inte rör på sig och har lagt ner idrotten. Tanken är att de ska vara med på dessa aktiviteter och börja idrotta igen. Det finns idrottsskola för barn och Sunda seniorer för de som är över 65 år men ingenting för de som är mellan 15 och 25 år, säger Anders Nilsson, ordförande i Korpen i Hultsfred. 

"Nöjda om vi får fem-sex"

I morgon är tanken att Korpen ska ha en upptaktsträff i Hagadal där de går igenom programmet och berättar vad som ska hända för de intresserade ungdomarna. 

Problemet är att ingen har anmält sig och tanken var från början att de skulle dra igång vecka 36. 

– Jag tror att vi får skjuta fram starten till vecka 38. Det svåra är att få tag i några deltagare i början, sen tror jag att det ger ringar på vattnet när det sprider sig. Det är svårt att få de första att haka på. Vi har sagt att det finns max 20 platser men nu är vi nöjda om vi får fem-sex personer, säger Anders Nilsson. 

Vad tror du att det beror på?

– Idén kom upp i våras och det blev tajt inför sommaren då vi inte fick ut det innan skolorna gick på sommarlov. Vi tror ändå att det ska bli något av det.

"Ingen säger att vi ger upp"

Även om det inte släpper direkt så tänker de inte ge upp i första taget. 

– Skulle vi inte få något folk just nu så är det ingen som säger att vi ger upp. Vi kommer fortsätta och försöka få tag i folk och kanske dra igång efter nyår.

Framöver är tanken att utbudet ska bli bredare där fler föreningar involveras. 

– Vår tanke är att det ska vara en omgång på våren och en på hösten och ha med andra föreningar, bland annat boule, löpning och bowling, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt