Annons:

Simtävling återkommer till Hagadal: ”Jättebra”

För andra året i rad håller Hultsfreds simsällskap i tävlingen Solkustsim i Hagadal. Foto: Ossian Mathiasson

Simtävling återkommer till Hagadal: ”Jättebra”

För andra hösten i rad kommer simtävlingen Solkustsim anordnas i Hagadals simhall i slutet av september.
– Förra året blev denna tävling väldigt lyckad och vi hade inte mindre än 316 individuella starter och elva lagkappslag, säger Lotta Havskog från Hultsfreds simsällskap.

Annons:

Solkustsim är en tävling där simmarna tävlar mot stipulationstider (uppsatta tider) för att nå en viss tid och en medalj i antingen guld, silver eller brons. 

– Det är en jättebra tävling speciellt för simmare som precis börjat tävla i simning då man bara tävlar mot sig själv. Dessutom får man inte delta i tävlingen om man tidigare simmat snabbare än guldtiderna, säger Lotta Havskog. 

"Många föräldrar ställer upp"

Tävlingen äger rum en gång per termin och simklubbarna i Kalmar län – Oskarshamn, Blåkulla, Västervik, Kalmar och Hultsfred – turas om att anordna tävlingarna. 

Förra hösten hade Hultsfred också värdskapet och de hoppas att årets tävling blir ett lyckat arrangemang. För att kunna anordna tävlingen går föreningarna ihop och hjälper till med funktionärer. 

– Vi är många föräldrar som i klubben ställer upp och hjälps åt med allt inför och efter detta arrangemang. Dessutom är personalen på Hagadals simhall väldigt vänligt inställda till att vi anordnar tävling och stöttar oss i vår verksamhet, säger Havskog.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt