Annons:

Jubilerande förening anordnar inspirationsdag:

Hultsfred GK fyller 70 år i år och firar det med en dag fylld av gruppträning i Hagadal på söndag. Foto: Hultsfred GK

Jubilerande förening anordnar inspirationsdag: "Oerhört spännande"

Hultsfred gymnastikklubb fyller 70 år i år och har firat med en rad olika aktiviteter. På söndag arrangerar föreningen det största evenemanget under jubileumsåret.
– En inspirationsdag av det här slaget är något som vi aldrig har gjort tidigare, säger Hultsfreds gymnastikklubbs ordförande Jonas Hjalmarsson.

Annons:

Evenemanget ”Hultsfred inspirerar” är en dag fullspäckad med gruppträning. Sabina Dufberg, Oscar Jöback, Charlotte Ahltin och The house fitness med flera kommer för att inspirera till träningsglädje i Hagadal sportcenter.  

"Oerhört spännande"

Ett 80-tal deltagare är anmälda och under dagen finns det 16 (!) olika pass och föreläsningar att välja mellan.

– Det kommer bli en oerhört spännande dag och häftigt att vi har lyckats dra ihop det med riktiga inspiratörer som kommer från hela landet. Som tur väl är har jag många duktiga kollegor till min hjälp i föreningen som har kastat ut flera galna idéer. De ställde frågan till instruktörerna som sa ja. Det är inte omöjligt att få hit dem och häftigt att lilla Hultsfred kan göra sådana saker, säger Jonas Hjalmarsson. 

Vad hoppas ni i föreningen att ni får ut av dagen?

– VI vill få hit så mycket folk att våra egna medlemmar och instruktörer kan inspireras och samtidigt dra uppmärksamhet till vår ideella förening som är ganska stor och kan saker, säger Hjalmarsson.

Söndagens evenemang är utåt sett det största som föreningen gör under jubileumsåret då träningsdagen riktar sig till alla personer, både medlemmar och icke-medlemmar. Hjalmarsson förväntar sig en fartfylld och intensiva dag och hoppas att deltagarna inspireras till att fortsätta träna. 

– Vi kommer fylla hela Hagadal och använda stora hallen, föreläsningssalen och c-hallen. Det kommer vara mellan två och fyra pass igång samtidigt och mycket folk i rörelse. Många går på fyra-fem pass och lär vara helt slut i både huvudet och kroppen efteråt, vilket också är målet. 

"Vision om att göra det varje år"

Det är första gången som HGK anordnar ett så stort evenemang med fokus på rörelseglädje och många instruktörer på plats. 

– Jag har ändå en vision om att göra det varje år så det blir en återkommande grej. Vi får se hur det går på söndag och göra en utvärdering i efterhand. Visst, det krävs mycket energi men det är samtidigt häftigt att det går att genomföra.

Hjalmarsson meddelar att det finns plats för drop in-besökare på vissa pass under dagen och swishar man en viss summa per pass kan man hoppa in där det finns platser kvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt