Annons:

Här är gänget som klarade Hagadalsklassikern:

Alexander Sveen, Anita Elvingsson, Carin Hermansson, Marie-Louise Elebring, Lena Nordling, Birger Harrysson, Dan Törnblom och Lena Lemark klarade den tredje upplagan av Hagadalsklassikern. Foto: Ossian Mathiasson

Här är gänget som klarade Hagadalsklassikern: "En sporre till att aktivera sig"

5 000 meter simning, fem pass på spinningcykel och fem olika styrkepass på Hagadal är vad Hagadalsklassikern innehåller. I går kväll delades medaljer och diplom ut till de tolv som har klarat utmaningen.
– Det är tredje gången som vi kör och det blir en sporre till att aktivera sig, säger Maria Bohlin på Hagadal.

Annons:

Sedan i höstas har Hagadals sim- och sporthall arrangerat Hagadalsklassikern för tredje året. Utmaningen går ut på att utöva fem simpass, fem spinningpass och fem styrkepass och nu är det tolv personer i olika åldrar som har klarat detta. 

I går kväll höll Maria Bohlin diplom- och medaljutdelning vid utegymmet i Hultsfred. 

– Vi har fått med oss en bredd av både äldre och yngre deltagare. Vi är inne på tredje året och kör till hösten igen. Man har rätt lång tid på sig att klara de olika passen, säger Maria Bohlin. 

Vad är meningen med Hagadalsklassikern? 

– Att det ska bli en sporre till att aktivera sig, man vill klara av det sista passet och man märker att många som kanske bara har kört cirkelträning testar på simning och spinning och fastnar för det, säger Maria Bohlin. 

I år är det Birger Harrysson, Lena Nordling, Dan Törnblom, Lena Lemark, Alexander Sveen, Matilda Ström, Carin Hermansson, Christina Wandt, Benita Sohlin, Anita Elvingsson, Marie-Louise Elebring och Linn Engqvist som kan glädja sig åt att de fixade utmaningen.

"Har varit utmärkt för min del"

Dan Törnblom från Målilla har varit med från start och genomförde nu sin tredje klassiker. 

– För min egen del är det en sporre att hålla på med det, annars hade jag inte provat på varken spinning eller styrketräning. Simning är smidigt. Det är fem pass som ska avverkas på nio-tio veckor så det är ingen större press så, säger Dan Törnblom och fortsätter:

– Året innan klassikern drog igång var jag sjuk året och genomgick rehabträning. Jag var då tvungen att ha något att fylla på med och det är inte så lätt att träna själv. Detta har varit alldeles utmärkt för min del.

Vad är roligast?

– Spinningen är väl så där, man kommer ingenstans utan man sitter bara och trampar. I år testade vi på trx som var nytt och roligt. Det är kul att vara tillsammans i en grupp och ha en ledare. 

Till hösten kommer Hagadalsklassikern tillbaka med samma upplägg. Törnblom har bestämt sig för att köra en gång till. 

– Jag kommer fortsätta så länge jag orkar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt