Annons:

Hultsfredskillen firade serieseger och avancemang i helgen: ”Häftig upplevelse”

Deras Agushi och Armend Mahmutaj, med ett förflutet i den lokala fotbollen, har tagit klivet upp i division 2 med Högsby IK. Foto: Privat

Hultsfredskillen firade serieseger och avancemang i helgen: ”Häftig upplevelse”

Högsby IK var på väg ur division 3 i fjol. I år har de gått som tåget och säkrade division 2-avancemanget hemma mot Älmhults IF i lördags. En av spelarna i laget är Hultsfredskillen Armend Mahmutaj, inlånad från Oskarshamns AIK. 
– Det var en häftig upplevelse, säger Armend Mahmutaj. 

Annons:

Högsby IK har för första gången i klubbens historia tagit klivet upp i division 2 efter en storstilad insats i division 3. Avancemanget säkrades efter lördagens betryggande 2–0-seger i 18:e omgången hemma mot Älmhults IF. 

Hultsfredskillen Armend Mahmutaj har varit utlånad från Oskarshamns AIK i division 1 till Högsby IK i division 3 under årets säsong. Att få kröna den med uppflyttning till division 2 är något som Armend Mahmutaj sätter stort värde på. 

– Visst känns det lite oväntat om man tänker tillbaka på fjolårssäsongen då Högsby höll på att åka ur division 3. När jag väl blev utlånad till Högsby så kände jag efter ett par veckor att vi inte kommer vara ett lag för botten. Det känns jättebra att få vara med om denna serieseger och uppflyttning med Högsby, säger Armend Mahmutaj. 

Vad är förklaringen till att ni vinner serien och går upp i division 2?

– Vi har en trupp med flera spelare som har spelat högre upp i seriesystemet och har värdefull rutin därifrån plus unga, ambitiösa spelare som hela tiden strävar framåt. Vi har också en riktigt bra tränare (Ola Petersson). Det är en bra blandning i ett härligt gäng, säger Mahmutaj. 

"Siktar på OAIK"

Han tycker att han har svarat för en helt godkänd säsong. Han inledde säsongen i Oskarshamns AIK och blev i mars utlånad till Högsby och har under säsongen tränat med båda klubbarna. 

– Det har varit en väldigt lärorik och spännande säsong. Jag gjorde min tävlingsdebut med OAIK mot Hammarby IF och fick spela mot lag som Kalmar FF och AFC Eskilstuna. Det har motiverat mig till att jag vill framåt i min karriär. I Högsby har det väldigt lärorikt trots att jag har haft en del skadebekymmer. På det stora hela har det varit en godkänd säsong. Det är inte så lätt att landa in i ett nytt lag. Spelare och ledare i Högsby har varit supertrevliga och välkomnande. Jag kunde ha bidragit med mer poäng eftersom jag vet vad jag kan göra. När det inte går vägen så får man inte ge upp om man säger så. Jag får försöka få ut det positiva av det man har gjort och sträva efter mer.

Armend Mahmutaj har ett år kvar på kontraktet med Oskarshamns AIK och det är ännu oklart vad som händer till kommande säsong. För Mahmutaj är det OAIK som gäller. 

– Trots att jag har haft jättekul i Högsby så siktar jag på OAIK, det är där mitt fokus ligger. Jag har flyttat till Oskarshamn för att spela i just OAIK och det vore kul om de tar kliver upp i Superettan. Det ser dock sådär ut med tanke på de senaste matcherna då vi har tappat många poäng. 

Deart Agushi, med ett förflutet i Hultsfreds FK och VSGF/JAIK, och IF Hebe-fostrade Tom Lagneteg Nilsson spelar även i Högsby.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt