Annons:

Hebe starkare än på många år – värvat in rutin i massor

Christopher Einarsson, här i Hultsfreds tröja, är ett av flera starka nyförvärv i IF Hebe. Arkivfoto

Hebe starkare än på många år – värvat in rutin i massor

För första gången på många år är känslan att IF Hebe kommer att bli att räkna med högt upp i division sex. Anledningen är förstås det koppel med rutinerade spelare som plockats in från Hultsfreds FK.
– På papperet är vi nog starkare än vi varit på ett antal år, medger tränaren Felix Andersson.

Annons:

På nyförvärvskontot hittas inte minst rutinerade pjäser som Sebasthian Svensson, Christopher Einarsson, Tobias Nilsson och Johan Nilsson från Hultsfreds FK.

– Det är klart att vi har fått in en hel del rutin i ”Basse”, ”Chrille” och ”Tobbe”. Sen räknar vi in Johan ”Happe” Nilsson där också. Tanken är att han ska vara lite spelande assisterande tränare. Sen får vi se hur han känner att det funkar kroppsligt, säger Felix Andersson.

Vad betyder det för er att ni fått in de spelarna?

– Framförallt att det ger oss ännu mer rutin och spets. De har erfarenhet av spel på högre nivå och min förhoppning och tro är att det kommer lyfta hela laget.

Är tanken att de ska vara med fullt ut?

– Tanken är att de ska köra för fullt. ”Basse” (Sebasthian Svensson) var lite osäker till en början, men det känns som att han har fått tillbaka lite sug. Förutsättningarna för att de ska spela är förstås att de är på plats och tränar.

Duktig målvakt

Hebe-tränaren lyfter också fram ett par av de yngre tillskotten lite extra. Det handlar även här om spelare från HFK i form av Noah Sandelius och målvakten Erik Arvidsson Hoffman.

– Vi har fått in en ruskigt duktig målvakt i Hoffman. Förra året gjorde vi en del mål, men släppte också in många. Som jag ser det blir han en av våra viktigaste spelare.

Felix Andersson beskriver försäsongen som ”hyfsad”.

– Vi har haft en träning i tältet i Hultsfred och en fysträning i veckan. Sen är det väl lite som för alla andra lag att det inte har varit lika mycket folk på fysträningarna. Tittar jag på ett snitt har vi väl varit 15-20 spelare på varje träning. I matcherna har vi varit lite upp och ned och det har väl synts att vi inte varit så mycket folk på fysträningarna.

Ska vara med i toppen

Målet med säsongen är relativt högt satt.

– Den uttalade målsättningen är att vi ska vara med och fajtas i toppen i alla fall. Samtidigt har de andra lagen värvat på rätt mycket också så där är vi inte ensamma.

Vilka lag ser du som era tuffaste utmanare i toppen?

– Egentligen alla, det finns nog inget riktigt ”förlorargäng”. Storebro verkar ha fått ihop ett hyfsat lag och Horn/Hycklinge har också fått in lite spelare. Frödinge/Brantestad var bra redan förra året och lär vara det i år också. Örbäcken som lag har jag inte full koll på, men det lär vara ett gäng som är väldigt sugna på att spela fotboll.

Premiären i division sex spelas hemma mot Ankarsrums IS på tisdagskvällen.

– Jag har väldigt dålig koll på vad Ankarsrum har skrapat ihop. Jag hoppas såklart på seger, säger Felix Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt