Annons:

Tränarklart i Hultsfreds FK - ”Han har gett ett gediget intryck”

Hultsfreds FK har gjort klart med en ny huvudtränare. Foto: Linus Johansson

Tränarklart i Hultsfreds FK - ”Han har gett ett gediget intryck”

Hultsfreds FK har gjort klart med en ersättare till Krister Borgh. Ny huvudtränare blir Jerker Einarsson, senast i IF Hebe. Han får rutinerade Tommy Svensson Pöder som bollplank och mentor.
– Det är en väldigt bra lösning, säger Joacim Johansson i HFK:s herrutskott.

Annons:

Efter att det stod klart att Krister Borgh inte skulle bli kvar på sin post har Hultsfreds FK letat efter en ny huvudtränare. I kväll fick spelartruppen veta att det blir Jerker Einarsson som tar över. Einarsson, som bor i Vetlanda, har tidigare spelat för HFK. Han kommer närmast från ett uppdrag som spelande tränare i IF Hebe.

– Han har en väldigt tydlig idé över hur han vill spela fotboll och hur han vill att upplägget runt träningar och så ska se ut. För många kanske Jerker är ett oprövat kort som tränare, men han har gett ett gediget intryck, säger Joacim Johansson.

”Lyft för föreningen”

Det står också klart att Jerker Einarsson kommer att få den betydligt mer rutinerade Tommy Svensson Pöder som bollplank och mentor.

– Tommy kommer att finnas med som en resurs i föreningen och runt laget. Han kommer att vara bollplank och mentor år Jerker. Exakt hur de ska jobba kommer att växa fram. Att få in Tommy är ett lyft för föreningen, vi är enormt glada att vi har lyckats få till det.

HFK letar nu efter en assisterande tränare.

– Vi har lite tankar där, men det är långt ifrån något som är klart, säger Joacim Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt