Annons:

Avgick efter anklagelser om sexuella trakasserier - nu är Karlsson tillbaka

I början av december lämnade Målillasonen Bo Karlsson sitt uppdrag som ordförande för SvFF:s domarkommitté. Detta efter anklagelser om sexuella trakasserier. Nu står det klart att Karlsson fortsätter i kommittén.
– Jag har lovat att hjälpa till, säger Bo Karlsson till Fotbollskanalen.

Annons:

För ungefär en månad sedan gick den tidigare domaren Karin Thorbjörn, 41, ut på Facebook och berättade att hon för ett 20-tal år sedan ska ha utsatts för sexuella trakasserier av domarbasen Bo Karlsson. Det ska enligt Karin Thorbjörn handlat om "skamliga förslag, alldeles för långa och många kramar och klappar på stjärten".

”Allvarliga uppgifter”

Strax efter detta valde Bo Karlsson att lämna sin roll som ordförande i domarkommittén.

– De uppgifter som framkommit gör det omöjligt för mig att fortsätta mitt uppdrag som Domarkommitténs ordförande. Jag har därför meddelat Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att jag lämnar mitt uppdrag med omedelbar verkan. Mitt uppdrag bygger på förtroende, det förtroendet är i och med dessa anklagelser - även om det är 21 år gammalt - så pass skadat att den bästa lösningen för svensk fotboll är att jag träder tillbaka. Jag har inget minne av händelsen och kan därför inte kommentera den, sa Bo Karlsson till Fotbollskanalen då.

Vid samma tillfälle kommenterade Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska Fotbollförbundet, det hela så här:

– Jag delar Bo Karlssons syn. Det är allvarliga uppgifter som har framkommit, och det påverkar förtroendet på ett sätt som gör att han inte kan fortsätta uppdraget.

”Många frågor kvar i luften”

Nu, en månad senare, är 68-årige Bo Karlsson tillbaka i domarkommittén som ledamot.

– Jag har fått en fråga om att sitta som ledamot i kommittén fram till årsmötet. Jag ska hjälpa till. Jag har många frågor kvar i luften som jag ska jobba med. Så det har jag lovat att göra, säger Bo Karlsson till Fotbollskanalen.
Karlsson säger vidare att han inte vet om han kommer sitta kvar som ledamot efter årsmötet.

Karl-Erik Nilsson skriver så här i ett sms till Fotbollskanalen, på frågan varför man bett Karlsson att vara kvar i kommittén:

"Bosse Karlssons beslut att lämna ordförandeskapet i Domarkommittén väcker stor respekt, men jag och Förbundsstyrelsen har bett Bosse kvarstå i kommittén som adjungerad. Han sitter inne på en mängd djup kunskap och erfarenhet som behöver överföras till berörda. Jag är tacksam att Bosse har accepterat detta och att vi därmed säkrar överföring av nödvändig information och kunskap. Maria Persson, vice ordförande i kommittén, upprätthåller ordförande-rollen fram till konstitueringen i samband med Förbundsmötet 2018".

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt