Annons:

Hemmapremiär för HFK – det här har laget tränat på i veckan

Pierre Fransson saknas även i Hultsfreds hemmapremiär. Foto: Linus Johansson

Hemmapremiär för HFK – det här har laget tränat på i veckan

I kväll spelar Hultsfreds FK:s herrlag säsongens första match hemma på Knektavallen. För motståndet står Blomstermåla IK.
– Jag kan tänka mig att det blir mycket kamp, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Hultsfred inledde säsongen med att förlora med 2-0 borta mot Kalmar Södra förra helgen.

– I den andra halvleken spelade vi grymt bra, där var det bara målen som saknades. Nu har vi sagt att vi ska börja den här matchen som vi avslutade mot Kalmar Södra, säger Jerker Einarsson.

Trio saknas

Under veckan har HFK haft fokus på det som inte fungerade i premiären.

– Vi har kört mycket inlägg och avslut hela veckan och även tränat på stora ytor. Mot Blomstermåla gäller det att vi verkligen tar kampen och löpningarna för varandra.

Hultsfred tränade på Knektavallens B-plan i onsdags och i kväll beträder man A-planen för första gången den här säsongen.

– Det blir nog mycket kamp kan jag tänka mig. Vi får räkna med att det kommer att studsa en del, men jag tycker ändå att planen ser fin ut.

Hur viktigt är det att ta en seger i kväll?

– Det är så klart jätteviktigt och det är det vi går för. Det är ingen katastrof att börja med två förluster heller, men ska vi vara med där uppe gäller det att plocka poäng och vara med från början, säger Jerker Einarsson.

Hultsfred kommer till matchen med samma trupp som i premiären. Pierre Fransson, Sebastian Strömbom och Charlie Olsson saknas även den här gången.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt