Einarsson nöjd efter första segern – Tegberger klev fram

Det mesta kretsade runt Albert Johansson när HFK tog årets första seger i kväll. Foto: Jakob Karlsson

Ett revanschsuget Hultsfreds FK plockade årets första trepoängare mot Blomstermåla. Då var Jerker Einarsson nöjd med det mesta.
– Det var en bra genomförd match, säger han.

Fotbollssäsongen i Hultsfred fick en finfin inledning. Nästan sommarvärme, 200 personer på natursköna Knektavallen – och på det en relativt klar hemmaseger.

Hultsfred satte full fart från start – och Albert Johansson gjorde avtryck direkt. Både 1–0 och 2–0 kom tidigt och båda gångerna stod anfallspartnern Filip Ingemarsson för framspelningarna.

Med bättre sistapassningar hade Hultsfred förmodligen haft en större ledning i paus – men man fick nöja sig med 3–0 efter Johanssons magiska bicykleta med cirka fem minuter kvar av halvleken.

”Skulle ha haft större tålamod”

I andra – när Blomstermåla fick vinden i ryggen – jämnades spelet ut. HFK såg ut att ha bra kontroll på matchen, men efter en vackert utnyttjad straff med kvarten kvar darrade hemmalaget betänkligt.

Blomstermåla radade upp chanser – men som tur var hade HFK David Tegberger i målet som klev fram med två jätteräddningar.

– Han gjorde ett par bra räddningar och det blev lite darrigt. Vi gjorde lite förändringar och det kom in lite killar som ville göra avtryck. Det gjorde att vi tappade bollen snabbt och de kom tillbaka i nya anfall. Vi skulle ha haft lite större tålamod, säger Jerker Einarsson.

”Vi hade bra fart”

Einarsson var nöjd med den första halvleken:

– Vi hade bra fart och bra löpningar. Vi vinner tillbaka bollen snabbt och de har egentligen inga farligheter. Vi fick mycket yta och satte våra chanser och tog kampen. Det var en bra genomförd match.

Tobias Nilsson gjorde en bra insats på den ovanliga positionen som mittback. Utöver det ska förstås Filip Ingemarssons, David Tegbergers och Albert Johanssons insatser framhållas.