Annons:

Tre nya mål av Albert när HFK vann stort:

Albert Johansson hängde tre igen och Ludwig Strömbom satte ett. Foto: Ossian Mathiasson

Tre nya mål av Albert när HFK vann stort: "Ingen gör det dåligt"

Hultsfreds FK har verkligen kommit igång. Och inte minst Albert Johansson. Anfallaren stänkte dit ett hattrick för andra matchen i rad.
– Vi vet att han är målfarlig, så det är bara att ge honom lägena, säger Jerker Einarsson efter 4-1-segern mot Smedby BoIK.

Annons:

Hultsfreds FK gjorde det IFK Tuna misslyckades med. Nämligen att besegra Smedby BoIK. På lördagen vann HFK med 4-1 på bortaplan.

– Vi sa att vi skulle börja där vi började senast, att sätta enkla bollar, få in löpningar och jag tycker att vi sätter taktpinnen direkt, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Albert Johansson, som satte tre mål i senaste matchen, gjorde både 1-0 och 2-0.

– Efter det tappar vi lite och går ner oss lite. Då kommer de in i matchen, vi blir bekväma och har fokus på fel saker. Då får de göra 2-1 precis innan halvtidsvilan.

"Tog ett snack i paus"

Smedby var nära att göra 2-2 i den andra halvleken.

– Vi kom inte rätt, så vi tog ett snack i paus. Då får vi in både 3-1 och 4-1. Det känns jättebra att vi reser oss i andra igen. Sett till 90 minuter var det inget snack, men det kunde ha blivit lite oroligt. I det stora hela gör vi en bra match.

Albert Johansson och Ludwig Strömbom gjorde 3-1 och 4-1. 

Vad säger du om att Albert gör tre igen?

– Han är där där det händer och vi vet att han är målfarlig. Det är bara att ge honom lägena. Filip Ingemarsson ligger bakom två av hans av mål och det är en mycket viktig kille, som ska ha beröm. 

Hur ser du på er säsongsinledning?

– Det känns som att första matchen var en väckarklocka och då insåg vi att det inte funkar någonstans. Vi har kört vidare på det vi gjorde annorlunda i den andra matchen och vi känner oss starka överlag. Vi har en jämn trupp och slängde in fem spelare sista 20 minuterna. 

Hela laget fick beröm för insatsen, men Filip Ingemarsson och Albert Johansson stack ut lite extra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt