Annons:

Efter flera år i skuggan har David fått chansen: ”Har druckit mycket kaffe”

David Tegberger har tagit över platsen i Hultsfreds mål.

Efter flera år i skuggan har David fått chansen: ”Har druckit mycket kaffe”

David Tegberger har i många år fått spela andrafiol bakom Joacim Johansson och Kenneth Söderberg. I år är det han som är förstavalet i Hultsfred FK:s mål.
– Jag är väl inget löfte längre, skrattar David Tegberger inför kvällens hemmamatch mot Färjestadens GoIF.

Annons:

Det har inte varit lätt att slå sig in som målvakt i Hultsfreds FK. Både Kenneth Söderberg och Joacim Johansson har varit säkra sista utposter.

David Tegberger fick förvisso chansen en säsong, men det är ett fotbollsår som han helst glömmer.

– Då åkte vi ur fyran så det är inte mycket att komma ihåg, säger HFK-målvakten med ett skratt.

En föreningsmänniska

2018 kan bli året då David Tegberger får sin revansch. Efter att Joacim Johansson lagt handskarna på hyllan är det 26-årige Tegberger som är HFK:s sista utpost.

– Det fick bli så. Jag kommer in i det mer och mer. För varje match som går känns det allt bättre, säger David Tegberger.

Hur har det varit att sitta på bänken säsong efter säsong?

– Jag har druckit mycket kaffe och bara stått och väntat på min chans.

Men hur har du orkat?

– Ja du, säg det. Jag är väl en föreningsmänniska ända ut i fingerspetsarna och har varit med mycket runtomkring. Det är nog det enkla svaret. Nu känns det som att tiden var mogen för mig, men jag är väl inget löfte längre, skrattar Tegberger.

”Bara att lyfta på hatten”

Efter en inledande förlust har HFK tagit två raka segrar i division fyra.

– Vi har spelat bra fotboll. Att vi var så ineffektiva i premiären mot Kalmar Södra var snarare en slump med tanke på hur det har fortsatt efter den matchen. Det är skönt att målskyttet har lossnat.

Att målskyttet har lossnat kan Hultsfred i mångt och mycket tacka Albert Johansson för. Han har gjort sex av lagets sju mål så här långt och har svarat för hattrick mot både Blomstermåla och Smedby.

– Det är bara att lyfta på hatten. Det är fantastiskt och det har ju varit en del snygga mål också. Han och ”Fille” (Filip Ingemarsson) kompletterar varandra bra där framme.

Möter nykomling

I kväll ställs Hultsfred mot Färjestaden hemma på Knektavallen. Ett lag som har plockat fem poäng i sina tre första matcher.

– Det är svårt att sia om hur det ska gå i den här serien. Färjestaden är nykomlingar och kommer med lite medvind. Det blir säkert en tuff match, men förhoppningsvis tar vi den.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt